torsdag 30. august 2007

"Nei, jeg kan ikke si det, da jinxer jeg det!"

Vet dere hva å jinxe ting er? Enkelt forklart så er det å skrive eller si ting høyt slik at de ikke skjer eller at eventuelt skjer. Det som skjer er uansett det du ikke vil skal skje.

Jeg har vært redd for å jinxe ting før jeg, for eksempel har jeg latt være å skrive om leiligheter vi har vært på visning på eller jobber jeg har søkt på, i frykt for å ødelegge for meg selv. Redd for å si sånn høyt, så det ikke blir noe av.

Jeg har forsåvidt også fortalt ting jeg egentlig skulle vært redd for å jinxe, bare for å tross den overtroen om jinxing. Jeg gjorde det faktisk senest for noen dager siden, her i bloggen.

Under temaet "høst", klarte jeg å formulere den noe klønete setningen: "Og jeg lar være å nevne nesespray og forkjølelse, som også er typisk høst. Kanskje vi slipper det i år? Bank i bordet."

Jeg mente jeg hadde mitt på det rene. Jeg skrev at jeg ikke nevnte det, og jeg banket i bordet. Men hjalp det??? Neida, jeg jinxa det på det groveste! Nå, fire dager senere, er jeg forkjøla. Forbanna dritt! Og husker noen posten min om nesespray? Bare se bort i fra den, jeg er i grunn like avhengig som før. Men mamma sier det er greit, for om jeg går med tett nese får jeg bare bihulebetennelse. Så det så.

2 kommentarer:

mirakel sa...

Hehehe...! :) Mamma vet det meste, så da stoler vi på henne. Men jeg ser selvsagt helst at du kommer deg på vannvogna igjen fort som svint. Syns du har vært flink så lenge!

Vel vel.. jeg skal ikke si noe. Jeg røyker 20 om dagen, og har ingen planer om å slutte. Din nesespray er harmløs til sammenligning. :)

Hjerterdame sa...

Vel, i følge bruksanvisninga på nesesprayen må jeg slutte med den om ni dager.. Vi får se, vi får se.. ;)

Hehe, jeg skal ikke mase på deg om røykeslutt iallefall. Selv om det kan drepe deg, noe jeg antar nesespray ikke kan gjøre. Huffameg. :/