torsdag 14. juni 2007

Er jeg voksen nå?

Jeg har tenkt litt på det å bli voksen. Og har kommet fram til noen punkter som indikerer at jeg har blitt nettopp det.

For det første; når man begynner å syns at den ekle bussjåføren som blunker til alle damene som kommer på bussen er morsom, istedet for ekkel, da er man voksen. Jeg husker nevnte bussjåfør fra jeg var fjortiss. "Æææææsj, han er jo driiiiitekkel!". Nå syns jeg bare det er en artig start på dagen, og tar det som en positiv greie at han fortsatt gidder å blunke til meg.

For det andre; når man har vært på jobbintervju er man voksen. For er ikke en slik erfaring noe man bør ha opplevd?

For det tredje; når man snakker med folk i diverse kasser i butikker er man voksen. Det er noe med det å slå av en prat med dama som steiker burgeren din. Det er trivelig. Jeg husker når jeg var liten og mamma snakka med kassafolkene. Det var alltid både flaut og kjedelig.

For det fjerde; når man lager budsjett er man voksen. Og man er enda mer voksen når man følger det. Og når man syns festing er sløsing med penger.

For det femte; når man vasker huset/leiligheten hver uke er man voksen. Når man i tillegg stryker sengesett og duker er man kjempevoksen.

For det sjette; når man [herregud, katten prompa skikkelig! Æsj!] snakker om været er man voksen. Jeg sjekker værmeldingene på nettet flere ganger om dagen. Og jeg passer på å få i meg nok væske når det er varmt og å bruke ullsokker når det er kaldt. Også bruker jeg fornuftige sko, som er gode å gå i. Jeg bruker pokker meg crocks på jobb, enda så stygge de er.

For det sjuende; når man er tillitsvalgt i blokka man bor i er man voksen. Når man i tillegg går inn for oppgaven med liv og lyst er man ekstra voksen. Jeg har til og med hatt blokkmøte.

For det åttende; når man planlegger middager og ikke handler mer enn to ganger i uken er man voksen. Man gjør det fordi det er økonomisk og tidsbesparende.

For det niende; når man lager en oversikt over venner og kjentes bursdager er man voksen. Og bittelitt snill.

For det tiende; når man snakker med katten sin, da er man ikke bare voksen, man er også litt gal. Det som gjør det enda sprøere er at katten min seriøst er nysgjerrig på hva jeg har kjøpt. Hun løper bort til meg når jeg sier: "pus, kom og se hva mamma har kjøpt", og følger nøye med på oppakkingen. Nå viste det seg at hun var redd såpeboblene jeg har produsert (Nille har noen kjempefine såpebobleblåseting som er rosa med katt på!), men de bittesmå klesklypene jeg kjøpte likte hun godt. Og nå gikk det akkurat opp for meg at jeg kanskje ikke er så voksen allikevel.

15 kommentarer:

mirakel sa...

Ut fra disse punktene er neimen ikke jeg særlig voksen heller. ;)

Jeg stryker ikke klær, handler mat hver dag og utsetter stadig vasking av leiligheten så lenge jeg greier. Vel vel. Jeg har da et budsjett, selv om jeg ikke alltid greier å følge det.

Hjerterdame sa...

Hehe, du får ikke ta dette som "god fisk" (hehe), det er jo bare litt morsomt. :) Syns selv jeg kom godt ut av det, men så tok jeg jo punkter som passa meg selv også da. :p

Lise sa...

Oi! Jeg trodde faktisk jeg var mer voksen enn jeg er ut ifra listen din! Sånn kan det gå gitt ;)
Jeg føler meg voksen når jeg kjøper blomster for å pynte opp hjemme hos meg selv, og når jeg baker (selv om det bare er sånne poser fra Toro). :)

Hjerterdame sa...

Ah, men du har rett! De punktene der er jo også tegn på å være voksen. ;) Min liste er jo veldig hinta mot meg selv og hva jeg syns, så syns nesten du må lage deg en liste du og. ;)

Jeg har aldri kjøpt blomster til meg selv for å pynte opp. ;)

Gretten sa...

Personlig er jeg av den oppfatning at den dagen du kjøper egen trillebår, da er det ingen vei tilbake som voksen og etablert.......

Hjerterdame sa...

Hehe, det er trillebår som er vendepunktet altså?? :p Dit kommer ikke jeg på ei stund, i borettslaget er det felles trillebårer. Noe som er helt greit, det finnes morsommere ting å bruke penger på.

Gretten sa...

Hva er vitsen med trillebår hvis du ikke har hus og have? For å ha hus og have må du ha masse penger. De færreste kjøper slikt alene, ergo du er gift eller har samboer. Trillebår=superduperetablert!

Egoisten sa...

Jeg tror du faktisk er veldig voksen jeg. Du tør å være barn, og makter det som følger med å være voksen.

Trillebår? Slikt skal jeg aldri eie. Man har da folk til å trille slikt!

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med voksenfølelse

Evil Giraffe sa...

Jeg tror man er voksen når man kan lage muffins/kake/vafler uten å handle inn noe først.
Det å ha alt mulig rart i skapet er fryktelig voksent.

"Valmuefrø og stekeposer? Ja, vent litt, tror jeg har noe liggende i skapet her..."

Angående såpeboblenes plass i dette, så tror jeg det er et tegn på at du har forstått forskjellen på barnslig og barnlig. :o)

Confiteor sa...

yikes, og jeg som føler meg voksen pga piercingen min! (ref. til gårsdagens post ;p)

Maren sa...

Jeg ble visst ikek voksen på noen av punktene. Jeg ser på det som et godt tegn: det er ikke sunt å vokse opp for tidlig. Nemlig.

Hjerterdame sa...

Gretten: Hehe, jeg liker tankegangen må jeg si..! At en enkel trillebår kunne være symbol på så mye har ikke jeg tenkt på før. ;)

Egoisten: Så koselig kommentar. :) Jeg tror jeg har vokst litt siste åra jeg og. Og jeg liker det. :)

Evil Giraffe: Hehe, sant!! Det er faktisk litt utrolig når folk bare *har* alt i skapet sitt. Slik er det nok ikke her. ;) Og såpebobler... Hvem liker ikke det, liksom? :D

Confiteor: Men det var jo en milepæl for deg det der.. Hørtes deilig ut å bli kvitt den. Jeg har litt navleangst, så piercing i navla er veldig ekkelt for meg. :p

Maren: Hehe, nei, du kan da ikke være voksen enda du.. :) Selv om du skriver voksent, reflektert og godt, så er du jo bare 16 år. Selv om jeg måtte sjekke det igjen etter å ha lest noen av postene dine. :p

Megameow sa...

Hahaha, jeg snakker med katta hver dag, jeg! Mjauuuuuu!

2barnOgKjøkken sa...

Jeg tror at alle voksne:
*ser på Dagsrevyen
*spiser karbonadesmørbrød hvis de er på café
*drikker kaffe

Jeg tror at ingen voksne:
*sparker og rister i setet foran seg på bussen
*spiser sjokoladepålegg på hverdager
*søler ut melkeglasset sitt

Dette var i hvertfall det jeg trodde for ca 20 år siden... Nå drikker jeg kaffe og jeg sparker sjelden i busseter, men jeg sniker til meg sjokoladepålegg på brødskiva når ungene ikke ser på, ser sjelden på Dagsrevyen og søler fortsatt ut både melk og øl... Karbonadesmørbrød? Det frister ikke noe særlig, hmm.

Hjerterdame sa...

Megameow: Hehe, det tviler jeg ikke på. ;) Jeg tror de liker å bli snakket med, jeg!

2barnOgKjøkken: Å hjelpe meg.. Jeg syns så tydelig du beskreiv en gammel person jeg! Karbonadesmørbrødet tok liksom kaka.. :D Hehe.