søndag 26. august 2007

Høst

Midt på sommeren, sånn cirka i begynnelsen av juli, tenker jeg at høsten aldri må komme. Når folk rundt meg sier: "jeg skal begynne på skolen til høsten" skjønner jeg ikke hva de prater om. Er det liksom høst i august? Neppe. Sola er jo fortsatt framme, den er til og med steikende varm.

Men nå som jeg er midt i denne begynnelsen av høsten, ser jeg jo at de som hardnakka påstår at høsten begynner når skolen begynner, har rett. Det blir kaldt når sola går ned. Det blir mørkt om kvelden. Det regner innimellom (okeida, det har det vel i grunn gjort i sommer også). Alle de gode TVseriene er tilbake, blandt annet Hotell Cæsar. Det ligger et og annet løvblad på bakken. Og selv om jeg aldrialdri hadde trodd jeg skulle si det; det er deilig! Det er dette som er så bra med å bo i Norge, det å ha årstider! Jeg vet at hver årstid har sin sjarm, selv om jeg glemmer det litt innimellom. Nå hilser jeg høsten velkommen, og i desember ønsker jeg meg snø og vinter. Den blir jeg imidlertid lei ganske fort, og når våren ankommer blomstrer jeg bokstavlig talt opp. Våren går over til sommer, noe som innebærer ferie. Og jeg har det supert. Jeg tenker ikke på høsten i det hele tatt.

Ikke før vi kommer ut i midten av august. Da er det helt greit med høsten. Og der er vi jo nå. Nå er det høst, folkens. Finn fram ullsokker, pledd, fyrstikker og ved, bøker, TVserier, filmer og godkoppen. Dette er årstida for kos!


(Bildet er tatt herifra.)
(Og jeg lar være å nevne nesespray og forkjølelse, som også er typisk høst. Kanskje vi slipper det i år? Bank i bordet.)

5 kommentarer:

Egoisten sa...

Høsten er fin den. Det er vel knapt noe som er vakrere en en strålende soldag på fjellet når høsten kaster fine fine farger utover det hele.
Dessuten er høsten en fin tid å gjøre andre misunnelig på- for de av oss som har vært smarte nok til å spare opp en drøss ferie slik at vi kan få litt sol på kroppen når regnet bøtter ned.

Egoisten
- Åtgaumsforvaltaren med positivt syn på årstider

Silkepus sa...

Høsten er min favorittårstid! :D Jeg elsker både å gå ute i regnet og sitte inne under et pledd mens vinden river i trærne utenfor. Naturen blir helt nydelig, i rødt, gult og oransje.

Denne høsten blir ekstra spennende med voksende mage og mye å se frem til! :)

cat. sa...

Høsten er trivelig når den er fargesprakende og solrik, men sur vind og regn er ikke det jeg liker best. Som idag, for eksempel. Lørdag var jeg på stranda, idag frøs jeg selv med vindjakke på meg. =( Hadde håpet på et par flere sommerdager... og enig med deg - august er ikke høst! Faktisk regnes den som sommermåned. :-)

Confiteor sa...

Oooooo, høst er: teppe, røde blader, kakao, bøker, kos og stearinlys :)

Hjerterdame sa...

Egoisten: Ja, høsten er fin... Har selv syntes den har vært vel tung før, men det SKAL jeg ikke syns nå. Som du sa, vi som er så smarte og sparer penger til en ferietur på høsten, vi kan kose oss i sola da.. ;) Hvor skal du hen, og når?

Ser forresten at du legger opp blogginga for ei stund. Jeg er ikke sikker på hva det dreier seg om, men ville bare si at jeg håper du fortsetter å komme med de koselige kommentarene dine. Du er hyggelig å ha i bloggverden! Og kanskje du begynner å skrive igjen etterhvert også.. Men pauser er helt greit, hender jeg må ha litt pauser selv jeg. :)

Silkepus: Ja, det kommer til å bli kjempespennende for deg nå! :D Høsten er i teorien en herlig årstid, og hadde jeg ikke jobba i barnehage hadde jeg likt den myyye bedre. Men i barnehagen må vi jo ut uansett, og sånn sett er det myyye lettere når det er sommer og sol. :)

cat: Sur vind og regn er koselig når man er inne! Hehe. Men vi får prøve å se sjarmen med hver årstid, det er jo fint at naturen forandrer seg. I dag la jeg merke til at det hadde blåst ned masse gule og orange løvblad på bakken...! :-o

Confiteor: Ååå, det høres herlig ut.. :D Man må prøve å kose seg litt ekstra på høsten. Sånn når jeg ikke er på jobb elsker jeg høsten.. Men sånn barnehagemessig er det mye mer lettvindt med sommer. ;)