torsdag 1. januar 2009

Krystals daisy blanket - a birthdaygift for my twinsister

Først av alt, dette er en oppskrift jeg har fått av ei jente som ikke krever noe betaling. Det eneste hun vil er at du sender henne en heklet firkant. Nå syns jeg det ble dumt å bruke massemasse penger på å sende henne en firkant, så jeg spurte om jeg kunne bruke paypal til å sette over litt penger til henne i stedet. Det fikk jeg lov til. :) For å få oppskriften må man bli medlem av en yahoo-gruppe. Litt usikker på om hun tar inn nye medlemmer nå, men her er iallefall linken.

This is a pattern from this site. Krystal only request that you send her one of your squares. I asked her if I could pay her some money via paypal instead (because the cost of sending her a square from Norway would be so much, I didn't think it was worth it), and she said yes. :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dette er bursdagsgaven til tvillingsøstra mi. Vi ble 25 år den 23. desember, så nå har hun fått det, og jeg trenger ikke å være hemmelighetsfull lenger. Når hun åpnet gava fikk hun tårer i øynene, og var egentlig en perfekt mottaker til en hjemmelaget gave! Det er så fint når folk blir glade for det de får. :D Jeg begynte å hekle dette den 6. juli, og ble faktisk ferdig 23. august! Det var veldig moro å jobbe med, men jeg blir jo alltid veldig ivrig på å få ting ferdig, intet unntak denne gangen heller. ;)

My twinsisters birthdaypresent. We turned 25 at december 23rd, so she got it, and it's no longer a secret. ;) When she opened the present she got all teary and cute, it was totally worth the time it took!

I started to work on this blanket july 6th, and finished it august 23rd. I did love to make this blanket, but it was such a great feeling when it was done too. ;) When I was making it I just told my sister I didn't crochet much at that time, haha...

Jeg har hele tida tatt bilder av lappene og sånn. Dette er de første firkantene jeg lagde:
I have been taking pictures all the time I was making it... These are the first squares I made:
De er skikkelig søte.
They are really cute.


Litt flere firkanter, og på dette tidspuntet var jeg nok hektet. Garnet jeg brukte heter Bomull Sport, 100% bomull. De solgte det på Nille før, men har slutta med det. :( Det kan bestille på SparKjøp da.

More squares... I used 100% cotton yarn.

Jeg hadde en egen boks til alle firkantene, og holdt oversiktet ved en egen liten liste. :p

I had my very own basket for this project, and kept track of the squares with a list. ;)

Det var ikke lenge før jeg hadde favoritt-ruter jeg likte best å lage. Jeg liker den mørkeste rosa, begge de lilla, den mørkeblå og den lysegrønne. De orange var jeg litt avventende til, orange er liksom ikke min farge... Men syns det passa med orange, det er jo ganske sommerlig. :)

I soon had favourite-squares to make. I loved making the dark pink, all the violettes, the dark blue and the light green. I wasn't sure about the orange, as orange is not my favourite colour.. But I thought it was nice to have some orange, because it's a very summerish colour. ;)

Også var det pluttselig ferdig!! Jeg lagde en kant av fm, syns det var rent og pent.

And then, suddenly it was done!! I made a border of sc only, thought it was nice.

Her holder jeg det opp så dere kan se størrelsen. Det er ikke kjempestort, bare akkurat passe. ;) I tok bort ansiktet mitt fordi jeg så helt forferdlig ut på bildet. :P

I'm holding it up so you can see the size... It's not really big, just big enough. ;) I edited my face away because I was horrible at that picture. ;)

Nærbilde...

Close-up...

Dette er da jeg som beviser at det er stort nok til å brukes. Nå burde jeg jo hatt bilde av Monica som bruker det, men hun har jo hjemme hos mamma og pappa på juleferie foreløpig, så har ingen bilder av henne med det.

As you can see, it can be used! I should have a picture of my sister, Monica, using it, but I don't have that. Yet. ;)

8 kommentarer:

Antidamen sa...

Åh herregud så flink du er :D

Hjerterdame sa...

Takk for det! Tenk så flink hun som har laget mønsteret er da..!

mirakel sa...

Så morsomt å se hvordan du har laget det! Går virkelig opp for meg at dette har tatt lang tid og mye hekling..

Det er ikke rart jeg begynte å grine når jeg fikk det, da. En så personlig gave, liksom.. det er nydelig gjort.

Ja.. tusen takk, enda en gang!

mirakel sa...

Jeg måtte bare teste dette kommentargreiene med min nye blogg. Og da er du den heldige forsøkskaninen. :)

Må bare si at jeg fortsatt elsker teppet jeg fikk. Og at jeg fortsatt trenger tøfler. ;)

Klem

mirakelmirakel sa...

Jeg mener ikke å spamme deg med kommentarer, altså.. men du har fått en liten award hos meg. En velfortjent en. ;)

Klem igjen

frøken ij sa...

Surfer på HF-ringen og er innom å titter. Det teppet ble skikkelig fint! Likte fargene og mønsteret, bra jobba :)

mirakelmirakel sa...

Ey, dama: oppdater linken til meg. Og vær høflig og svar kommentatorene din. Oooog.. post et nytt innlegg. ;)

Hjerterdame sa...

mirakel: hehehe, ja, jeg får vel svare nå. ;) Har vært skikkelig uhøflig, har jo ikke svart noen her inne på lenge. :S Men takk for kommentarene iallefall! Skal av sted og fikse link nå snart. :) Også er jeg veldig glad du fortsatt liker teppet. :D Gleder meg til å lage laptopmappe!

Frøken ij: Takk for det! Så koselig med kommentar. :) Skal kikke innom bloggen din nå. :)