torsdag 27. november 2008

Liste

Jeg tror egentlig ingen kommer til å lese denne posten. Nå har jeg en ganske snever gruppe av lesere (eventuelt bare min kjære søster som leser fast, hehe) fra før, og sånne lister er jo ikke så veldig spennende. Men jeg forventer at du leser, Mon! ;) Uansett på tide med et innlegg, er nitten dager siden forrige.. Hekler ikke mye for tiden. I en liten tørkeperiode, kanskje? Det går nok over, har hatt det før. :)

1. Tror du på skjebnen? Jeg må tro at det er en mening med ting. Jeg har tenkt på dette en del, at mye virker helt meningsløst og grusomt, men jeg syns også det virker meningsløst og grusomt om alt er tilfeldig. Og siden jeg er en sånn herlig naiv type, så tror jeg en hel del skjer for en grunn.

2. Hva var din favorittleke da du var liten? Søstra mi svarte "Tvillingsøsteren min, tror jeg. Eller, oss to og en liten menneskemengde med barbiedukker." Jeg kjenner meg igjen i den, og syns svaret hennes var veldig sjarmerende. Jeg er så heldig å ha en tvillingsøster, og vi lekte utrolig mye sammen. Barbie og Cindy var veldig populært, men vi lekte også med bamser, tegna.. og nå skulle jeg egentlig kommet på hva vi gjorde, men det er egentlig de tingene der jeg husker best. Husker forresten også at vi lagde små lappesystemer rommene våres i mellom, så vi kunne sende beskjeder på kveldene. Tiden før mobil. ;) For ei stund siden fant jeg igjen et postkort jeg hadde skrevet til henne, og der stod det noe sånn som: "Hei! Jeg hører på Helene og gutta-kasseten. Ta med tegnesakene og kom!" ;D

3. Hvis du skulle tatt en form for plastisk kirurgi, hva ville det være? Jeg ville fjerna magen min! Eller... Det meste av den.

4. Hvor går du for å slappe av? Jeg slapper best av hjemme i leiligheten blandt alle tingene mine, jeg. :)

5. Hvilken duft er best i hele verden? Unnskyld meg, men for et teit spørsmål... DUFT liksom? Jeg skulle svart duften av parfymen til min kjære, eller duften av nybakt brød. Men neida, jeg liker lukten av grønnsåpe eller nyvaska sengetøy. :)

6. Hva er din favoritt-tid på dagen? Tydeligvis tiden da jeg skal legge meg. Det er ikke alltid så lett. Heldigvis har jeg innsett at jeg MÅ ha mine (minst) sju timer med søvn, og innretter meg deretter. ;)

7. Hva irriterer deg mest? Situasjoner der jeg ikke strekker til...

8. Hvis du kunne hatt hvilken som helst jobb, hvilken ville du hatt? Hva, tror du ikke min jobb som barnehageassistent er den perfekte jobb?? ;) Neida.. Gudene vet, jeg trives jo godt med å jobbe i barnehage jeg.. Men jeg hadde kanskje funnet opp en barnehage der det var masse voksne på jobb, og jeg skulle bestemt masse... To barn per voksen og sånn. Også hadde jeg bare jobber 60-80 prosent.. ;)

9. Når skjønner du at noe er ekte kjærlighet? Når den andre personen får fram det beste i deg stort sett hele tida. Når hverdagen er morsom, trygg, men ikke nødvendigvis kjedelig. Og når du viser deg fra ditt verste, og det ikke gjør noe. Sånn som en liten apropo... Jeg stod og hang opp et laken til tørk i dag, og småskravla med Arild om at det lakenet er så godt å sove på (det er liksom som et slags flanellslaken?? Har ikke sett sånn i nyere tid.. Men har ikke sett etter heller), også nevnte jeg at det var noe han hadde fra før vi ble sammen, noe han tok med inn i leiligheta. Og da kom jeg på at jeg en gang, i et litt grettent øyeblikk, faktisk sa til Arild at ALT han hadde med inn i samboerskapet våres bare var dritt og søppel. ;) Koselig sagt altså! Må jo si han er heldig som har meg som kjæreste... ;) Han sa selv (på en litt ironisk måte, gitt) at når jeg er på mitt mest sjarmerende er det herlig.. Hehe.

10. Hva var favorittfaget ditt på skolen? Norsk.

11. Hva er det første du tenker på når du våkner om morgenen? "Hmm... Hva er det der? Klokka ja! Må skru den av før Arild våkner av den.. Hmm... Slumre litt? Får ikke sovne så. Hm... Åj, der sovna jeg kanskje litt. Må stå opp nå. En, to, tre, fire, fem, seks, sju, åtte, ni, ti.." (Legger til at jeg kun teller hvis jeg er virkelig, virkelig trøtt, lenge siden sist nå.)

12. Hvilken eiendel ville du reddet ut først hvis huset ditt brant? Jeg har tenkt gjennom dette på forhånd, for jeg MÅ da huske å redde ut den eksterne harddisken. Jeg har nemlig et titalls fotoalbum jeg aldri ville klart å bære ut.. Men som dere skjønner, bilder er viktig. Nå er vel ikke katten vår, Ariel, noen eiendel, men hun hadde jeg selvsagt fått ut aller først.

13. Hva frykter du aller mest? Jeg er ganske redd for brann, særlig når Ariel er inne og vi er på jobb. Jeg er også redd for å bli forlatt, at Arild og jeg ikke skal bli gamle sammen. Også er jeg litt redd for at Mon skal bo timesvis unna meg for alltid, slik at ikke vi blir gamle sammen heller. Også er jeg redd døden.

14. Tror du på et liv etter døden? Tror og tror... Jeg håper, til en viss grad... Prøver å ikke tenke på sånn, blir helt uttafor.

15. Hva angrer du aller mest på? Alle kranglene jeg hadde da jeg var tenåring, de stygge tingene jeg sa til de jeg var aller mest glad i. Jeg vet man kan skylde på hormoner og sånn, men det er litt ille fordet. Også angrer jeg på noen ekser. Det skal man vel ikke si, man skal vel si sånn som: "jeg angrer ingenting, uten alle feilene hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Jeg takker den eksen som var utro mot meg." Men ikke jeg.. Jeg er langsint.

16. Da du var barn, hvor trodde du at du ville være i dag? Jeg hadde ganske konkrete mål mot å bli 25 år. Jeg burde ha et par unger (ikke visste jeg at man føler seg som en ungdom i en alder av straks-25!!), kanskje være gift, og jeg burde absolutt bo i et hus. Med en katt. Også skulle jeg være journalist. Jeg har ingen barn, er ikke gift og bor i leilighet. Men har katt og samboer, så er i grunn veldig fornøyd. Journalist ble ikke min retning, men har da en jobb jeg trives i. Man kan ikke vite hvordan det er å bli voksen.. Jeg føler meg fortsatt ikke voksen, selv om jeg ser at alderen øker faretruende for hvert år.

17. Hvilket enkeltord beskriver deg aller best? Trygg. (????)

18. Hvis du kunne forandret noe ved personligheten din, hva skulle det ha vært?Hmm.. Hva skulle det vært.. Jeg skulle gjerne vært litt tøffere. Og ikke så nærtagende.

19. Hva ville du brukt 10 000,- på? Jeg ville brukt de på å ta lappen. Eller ny USAtur... :)

5 kommentarer:

mirakel sa...

Åh, du svarte så bra! :D Jeg leste hvert ord, og er fortsatt din store fan. ;) Hehe!

Herlighet, så fint vi hadde det når vi var små. Jeg savner lappesystemet vårt. :)

Klem

Monika sa...

Du har to Mon'er som følger med på deg;) Morsom liste!

Hjerterdame sa...

mirakel: Så klart du er min store fan. Jeg skjønte akkurat HVOR stor da jeg slo om til en hekle-blogg, og du fortsatt hang med. ;)
Ja, vi hadde det veldig fint. TwinPower! Så heldige vi er. :)

Monika: Hey, to Mon'er! Det er jammen bra! Veldig fint å vite at minst to leser her. :D Hihi. ;)

Anonym sa...

Jeg leser også her :-)
Hilsen "purpurhjerte"=Eva.
Har fått meg ny blogg men det står nesten ikke noe der ... surdame.blogspot.com.

God helg.
(Jeg leser forresten den andre bloggen din også.
Så vet du det :-)

Hilde sa...

Jeg leser bloggen din!