torsdag 4. oktober 2007

Et hjertesukk fra en barnehagetante

Jeg har noen små hjertesukk til dere barnehageforeldre der ute.

For det første: Send for all del med barna gode bleier! Etter litt testing og noen års erfaring som bleieskiftsarbeider har jeg et tips: Pampers Active Fit. Skriv det ned, kjøp det.

For det andre: Ha alltid skift i barnehagen. Ha også med ullklær og ullsokker. Stol på at vi i barnehagen klarer å avgjøre hva ungene skal ha på, ettersom hvilke temperaturer det blir. Det er ingenting som varmer mitt hjerte mer enn å få høre de magiske ordene: "det er opp til dere".

For det tredje: Hvis ikke ungen skal bruke klærne som henger på knaggen, så er det egentlig ikke så lurt å ha de der i det hele tatt. Min oppfattning er at alt kan vaskes, og når det er i barnehagen, kan vi bruke det i barnehagen.

For det fjerde: Det er kjempekoselig med en prat innimellom. Sett av tid til det.

For det femte: Hvis barnet ditt har slått et annet barn i dag, og vi forteller det... Ja, da trenger du ikke å bortforklare det. Det hender barn slår, vi forteller det ikke for at du skal unnskylde ungen din.

For det sjette: Jeg klarer bare ikke å huske hvor mye hver unge spiser til lunsj. Tilgi meg, men hvis du lurer på hvordan matlysten til ungen din er om dagen, si i fra at vi skal se etter det. På den måten har til og med jeg en sjangs til å kunne svare på det spørsmålet, og jeg slipper å sende deg videre til de andre.

For det sjuende: En annen hyggelig ting jeg hører innimellom er: "ha en god dag!" eller "god helg" eller "hvordan har du hatt det i helga?" De gangene jeg har fått spørsmål om hvordan helga mi har vært har jeg desverre blitt så overraska at jeg knapt har klart å svare, men med litt øvelse er jeg der. Det er hyggelig at du bryr deg om meg. Det kan godt hende jeg er den eneste i barnehagenorge som mener dette, men sansynligvis ikke.

Sånn, det får holde for i dag, nå kan det jo hende mange av dere kan krysse av "ok" på alle disse punktene, men om jeg bare har opplyst en person i kveld er mitt mission completed. Må legge til at jeg i bunn og grunn er utrolig fornøyd med de aller fleste foreldre, og at denne lista er et restultat av noen år på ulike arbeidsplasser. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pampers Active Fit er nødløsning for oss altså... Grøss, liker ikke de bleiene, synes de blir fuktige utapå fortere enn Libero..
Så er det sagt! :) Ellers så skal jeg ta med meg tipsene om hvordan jeg skal behandle personalet. :)

Klem, Camz

Hjerterdame sa...

Syns du? Jeg har egentlig mest lagt merke til hvor elastiske de er..! Utrolig lette å ha på. ;)

Hehe, jeg har ingen tvil om at du er en snill forelder! De aller fleste er jo det, så lenge de er fornøyde. :)

Jeg burde lagt til et punkt til: bare spør om ting. Og ring om det er noe. :)