fredag 28. september 2007

Tur til USA (bildeinnlegg)

Siden jeg allerede har begynt å få reisefeber, fant jeg ut at det kunne være på sin plass å lage et lite USAtur-innlegg. Med masse flotte bilder jeg har googlet meg fram til, mens jeg har kost meg gløgg ihjel.

Først litt info. Avreisedag er 5. november, hjemreisedag er 25. november. Dette betyr at det er fem og en halv uke til vi reiser. Vi skal først ha tolv dager i Florida (den lille spissen der nede) og runde av med en uke i New York.Vi tar selvfølgelig fly over. Flyturen fra Oslo til New York tar cirka åtte timer, der bytter vi fly og reiser i nye tre timer til Orlando. Tenker vi blir passe lei flysetene da, ja... Også får vi krysse fingrene for at det ikke finnes en eneste unge på flyet, ingen fylliker og at jeg ikke får akutt flyskrekk.


Det jeg er aller mest redd for er denne:


Nei, nå lyver jeg, det er slettes ikke den jeg er mest redd for. Det er de strenge folka ved siden av. Også gruer jeg meg veldig til vi må snakke med vaktene og fortelle, på engelsk, hvor vi skal, og at vi ikke skal snike oss inn i landet.

Jeg regner med at vi får se mange av disse:

I Orlando skal vi bo på et hotell som heter Fairfield Inn & Suites. I følge nettsida ser det slik ut:

Vi skal tilbringe fire netter i denne byen. Vi skal selvsagt ha leiebil de tolv dagene vi er i Florida, slik at vi kommer oss lettvindt rundt omkring. I Orlando skal vi blandt annet på Universal Studios:

Og Disney Land... :D


Etter dette bærer det videre til Miami. På veien skal vi ha en natt på et eller annet hotell vi finner. Vi skal nok kjøre en tur til Daytona Beach.

Vi skal bo fire netter på dette hotellet i Miami. Hotellet heter The Park Central. Miami ligger fint til slik at man kan ta noen dagsturer hit og dit og se. Dessuten tviler jeg ikke på at det er mye å se i selve Miami også...
Jeg skal finne et slik vakttårngreie. Men jeg skal holde meg langt unna alle bikinibabsene.... ;) Heldigvis er verken jeg eller Arild sånne strandmennesker.


Miami by night:

Noe av det jeg gleder meg aller mest til, med hele turen, er å komme til Key West. Vi skal bo på dette guesthouset i tre netter. Det heter Angelina Guest House, og på nettsiden står det at det faktisk har vært et bordell! Kanon. Det går katter rundt og blir med inn på rommene og sånn, hvis gjestene vil det. Gjett om jeg gleder meg..!


På Key West feirer de solnedgangen hver kveld. Det skjer en hel masse på stranda og greier.

Jeg håper på å finne denne mannen! Han har trent opp kattene sine, og holder show i Key West.


Her kommer vi garantert til å ta bilder.


Etter disse dagene i Key West bærer det opp igjen til Miami. Der tar vi flyet til New York, og finner forhåpentligvis fram til hotellet vårt. Vi skal bo på samme hotell hele uka, nemlig Eastgate Tower.

I New York er det masse å se. Vi satser på å få med oss en hel del, uten å stresse livet av oss.
Central Park må vi få med oss.

Og Frihetsstatuen.

Arild er jo ihuga hockeymann, så vi skal få med oss en kamp mellom New York Rangers og New York Islanders. Det blir spennende!
Vi rekker akkurat ikke å få med oss juletreet på Rockefeller Center. Men må jo se plassen fordet.

Vi rekker faktisk å få med oss Thanksgiving da! Det er jo noe typisk amerikansk. Håper det skjer et eller annet spesielt i byen da.

Også har jeg jo selvsagt planer om å shoppe. Og å kjøre gul taxi.


Man skal heller ikke se bort i fra at jeg kommer til å spise en hel del junkfood.

Vi avslutter turen med et skikkelig juleshow, som får gode kritikker. Det er i Radio City Music Hall. Jeg gleder meg veldig, for jeg elsker jo jula.

Etter alt dette blir det vel godt å komme seg hjem tenker jeg. Forhåpentligvis med minner for livet!


(Nok en gang: det er ikke så veldig enkelt å legge ut bilder på blogspot, så dere får bare unnskylde at det ser rotete ut. Jeg får det ikke til annerledes...)

9 kommentarer:

mirakel sa...

Å! Så morsomt at du gjorde dette! Herlighet, jeg skjønner godt at du har reisefeber.. ser ut til å bli en knalltur! Dere får sett så mye spennende.. også Thanksgiving, a gitt. Det er ikke dårlig.

Ja. Selv om jeg gruer meg til du drar, så gleder jeg meg litt på deres vegne. :)

Klem

Hjerterdame sa...

Ja, sånn går det når man gleder seg til noe..! Jeg begynte å google bilder for ei stund sida. Hehe.

Ja, tenk om de sier sånn: "happy Thanksgiving!" i butikkene og sånn når man handler? Kult. :D

Og jeg vet at du innerst inne gleder deg på våre vegne.. ;)

papir sa...

Jeg er ikke misunnelig, jeg er ikke misunnelig, jeg er ikke misunnelig, jeg er ikke misunnelig, jeg er ikke misunnelig... Så det, så!;-)

emelie sa...

Morsomt innlegg :)
Jeg har selv vært i Orlando og Miami og håper du får en flott tur!

Hjerterdame sa...

Papir: Godt å høre du ikke er misunnelig.. ;) Hihi! Det er jo bare å begynne å spare om du ønsker deg ut på tur. Alt er mulig. :)

Emilie: Takk! Så artig at du har vært der.. Jeg er mer enn åpen for forslag altså! Så du noe gøy? :)

marit sa...

Å fy flate,jeg er misunnerlig:) Men unner dere virkelig denne turen:)så mye spennende dere skal gjennom da,for en opplevelse:)

Hjerterdame sa...

Det er lov til å være litt sjalu, Marit! :) Dessuten kan jo alle få til en slik tur som dette, man må bare ha en vilje av stål når det kommer til sparing. Haha. ;)

Megameow sa...

I New York er det hvert år en diger Thanksgiving Parade i downtown, den burde du få med deg. Macy's Thanksgiving Parade, skikkelig kult opptog, selv har jeg bare sett det på TV

Megameow sa...

I New York er det hvert år en diger Thanksgiving Parade i downtown, den burde du få med deg. Macy's Thanksgiving Parade, skikkelig kult opptog, selv har jeg bare sett det på TV