fredag 28. september 2007

Min fredag

Helg.

Min første tanke i dag var: "slapp av, Mette... Du kan sove lenge i morra. Få opp den trøtte ræva di nå, kom deg på jobb, også er det helg om bare noen timer..!" Jeg var nemlig ganske så trøtt. Det kommer seg alltids når jeg bare får kommet meg opp, men det må litt indre overtalelse til innimellom.

På jobb er fredagen veldig fin. Hver fredag bytter vi på å ha med oss fredagskos til lunsjen (bare til oss voksne altså, ikke barna), og i dag var det grønnsaker med dipp og sjokolade. Jeg smakte noe som heter stangselleri i dag, og det smakte rompe..!!! Gulrot og kålrot var godt. Sukkererter var greit, men det holdt med en. Etter lunsj hender det at tida går litt sakte på fredager. Jeg er nemlig veldigveldig glad i helg, selv om jeg også er veldigveldig glad i jobben min. Hadde jeg kunnet hadde jeg nok hatt en jobb som innebar å jobbe bare et par dager i uka.. Men det går jo ikke. Klokka snegla seg litt av gårde siste timen, men egentlig før jeg visste ordet av det kunne jeg gå hjem. Jeg ropte god helg et par ganger (sånn mer eller mindre uten at så veldig mange hørte meg) og løp av gårde. Ringte min kjære kjæreste, han plukka meg opp i bilen, og sammen dro vi på fredagshandel.

En perfekt fredag for meg innebærer nemlig dette. Jobb, kjæresten henter meg, sammen drar vi på fredagshandel. I dag dro vi også innom reisebyrået vi har kjøpt flybilletter av (til USAturen som er om fem og en halv uke..!!) for å forhøre oss litt om bagasje. Jeg ble meget lettet. Vi kan til sammen handle masse! Vi kan nemlig ha med oss to kofferter hver à 23 kg... Da behøver jeg ikke å handle bare lette ting (jeg hadde forberedt meg på å handle smykker, klokker og crocs...), men kan også slå til på de tingene som veier litt mer. Som sko? Og klær. Og massemasse teite souvenirer. Etter denne hyggelige overraskelsen ble jeg meget gira. Reisefeberen har faktisk alt begynt å melde seg, og jeg brukte egentlig resten av handleturen på å være kjempeglad og ferieklar. Litt tidlig kanskje, menmen.

Jeg tror jeg gjorde dagen til den hyggelige jenta i kassa på Rema litt bedre også. Hun bippet nemlig inn en vare to ganger. Og hun ble litt sånn "åååneeeei!" mens hun iherdig plinget på noen andre med en eller annen nøkkel (hvis jeg forstod rett). Det var da jeg kom på den smarte og litt snille idèen å bare kjøpe to av det hun hadde bippet inn to ganger. Hun ble veldig glad, men fikk dårlig samvittighet fordi vi var så snille. Jeg smilte og lo og sa at det skulle hun ikke ha. Jeg tror mine eksakte ord var: "neimen kjære deg, ikke ha det". Akkurat som jeg er hundre år og en vennlig, gammel dame. Men jeg tror jeg spredde litt glede fordet, altså.

Jeg ble nesten bikket av lykkelig-så-det-holder-pinnen når vi skulle laste inn varene i bilen. For når jeg skulle hjelpe Arild med å bære seks flasker brus klarte jeg å revne den posen de var i, slik at alle datt ned. Heldigvis måtte det mere til for å få meg sur akkurat denne fredagen, så det gikk bra.

Vel hjemme begynte jeg så smått å brune kjøttdeig, mens jeg lot som jeg ikke kunne gjøre mer fordi jeg ikke visste hvordan... Dermed måtte Arild lage ferdig mens jeg dekket på og var assistent. Vi spiste en nyyyydelig middag bestående av det vi kaller dilledullas. Tror det heter encheladas/enchedillas eller noe sånn. Dilledullas er iallefall mye lettere å huske.

Etter middag snek jeg til meg en og en halv time med søvn i senga. Mens katten vår lå ved siden av og snorka hun også. Jeg ble vekket av Hotell Cæsar, og klarte å dra meg opp til Idol. Ypperlig fredagsunderholdning.

Resten av kvelden går nok med på å spise smågodt og kose meg. Ha en riktig så fin helg alle sammen!

1 kommentar:

Silkepus sa...

Nå har jeg ikke smakt rompe (høhø.. har litt dårlig humor så sent på kvelden), men stangselleri er skikkelig vondt!!