søndag 19. august 2007

Oss to i Oslo

Jeg er en skikkelig bonde i by'n når jeg er i... Vel, by'n. Det er bare å slå fast med en gang at jeg aldri, aldri, aldri må finne på å flytte til en storby. Det får holde med en tur i ny og ne. Også får jeg presisere at denne oppførselen er ekstrem i Oslo, Oslo er liksom en sånn by jeg ikke føler meg vel i.

For fra jeg setter bena mine i Oslo er jeg skeptisk. Jeg stoler ikke på noen sjåfører, og nekter å gå på rød mann, selv om det helt tydelig er klart. Jeg tør ikke se noen inn i øynene, og tviholder på veska mi med ene hånda, mens jeg tar et godt tak i kjæresten min med den andre. Jeg er storøyd og blåøyd. Titter på uteliggerene med skepsis og medynk (jeg vil egentlig gi penger, men tør ikke ta opp lommeboka mi, samtidig som jeg er litt redd dem), tør ikke få øyenkontakt med folk som gir ut brosjyrer, for jeg vil ikke ha brosjyrer. Jeg vil bare gå helt i fred.

Etter en times tid med å være panisk bonde i byen, slapper jeg litt mer av. Og etterhvert blir jeg ganske modig, kanskje jeg tør å gå over på rød mann etterhvert. Jeg slakker grepet på veska og kjæresten, vi går og spiser middag ute mens vi koser oss og slapper av. Drar på show med "Snabbgrabbar", latteren sitter lett, og vi har det gøy. Nå kan jeg se sjarmen i Oslo! Tenk å ha tilgang på humorshow hver dag!

Men, selvfølgelig, det varer ikke lenge. Det begynner nemlig å bli mørkt. Jeg syns jeg ser både samuraisverd og voldtektsmenn overalt, og selv om jeg ikke er et sekund i tvil om at kjæresten min vil forsvare meg i slike situasjoner, så ønsker jeg vel helst å unngå det. Når vi senere snakker om hva vi skal finne på, er lettelsen stor når kjæresten foreslår å gå tilbake på hotellet. Det er liksom så sjelden vi er på hotell, så vi syns i grunn vi kan kose oss der resten av kvelden.

Puh.

6 kommentarer:

marit sa...

hehe vi to har nok den samme følesen når vi kommer til oslo:Jeg å blir veldig skepisk kan du si oh ni holder veska :)

Minneapolise sa...

Hihi, storbyen Oslo? Dere er søte :)

Hjerterdame sa...

marit: Hehe, det er ganske skummelt da.. Så mye rare folk overalt..! Men vi hadde en utrolig fin tur, og Arild er heldigvis ikke like pinglete som meg. ;) Han har til og med bodd i Oslo. :-o

Minneapolise: Jepp, kan du se for deg meg i New York?! Haha! Arild er heldigvis ikke sånn, så han får vel rett og slett dra meg etter seg. Mens jeg tviholder på vesker og kikker meg over skulderen. ;)

Heidi Fleiss sa...

Hihi. Husk at samuraisverdene er i forstedene, ikek i sentrum ;)

Hanne sa...

DET hørtes ut som en kjempekos tur, dere er søte å lese om :) Gratulerer med dagen som kommer. Kose

Hjerterdame sa...

Heidi Fleiss: Nei, kanskje jeg heller skulle vært redd vanlige kniver, pistoler og sånn. Hehe. ;)

Hanne: Ja, det var kjempekoselig.. :) Har det veldig fint om dagen. Takk for det.. Vi har virkelig tjuvstarta feiringa, det er jo faktisk 2 uker igjen til dagen. :p