søndag 29. juli 2007

What did I do?

For cirka fire uker siden skrev jeg et innlegg med tittelen "What to do". I posten skrev jeg ned noen av tingene jeg ville bruke ferien til. Siden det passer seg å tenke litt over hva man har brukt ferien til siste dagen før man begynner på jobb igjen, har jeg funnet det fram igjen:

"...Her er mine løse planer for ferien, ting jeg burde få gjort:
- Framkalle bilder.

- Sette bilder inn i album (over et og et halvt år siden sist).
- Vaske gulvene ordentlig, dra fram sofa osv.
- Male avsatsene i oppgangen i blokka (det har vi begynt med).
- Rydde i garderobeskapet på gangen.
- Fortsette å gå turer iallefall noen ganger i uka (det har jeg ikke værtnoe flink med foreløpig..).
- Være sosial med venner og familie."

Og resultatet?
- Ja, jeg har framkalt bilder og satt de i album!
- Ja, jeg har vasket gulvene ordenlig, dratt fram sofa og greier!
- Ja, jeg har malt oppgangen ferdig (siste avsatsen skal kjæresten ta)!
- Ja, jeg har vært sosial med venner og familie!
-Nei, jeg har ikke gått noen særlig turer, av den enkle grunn at jeg fikk vondt i foten min første uka i ferien, og har deretter haltet hvis jeg har brukt den noe særlig. Ikke for det, hvem vet om jeg hadde gått uansett.. Å få vondt i foten i ferien har vært helt greit.

Alt i alt, meget fornøyd. Jeg har gjort en hel masse. Bare det at jeg har vært sosial. Jeg har festa hele to ganger..! Jeg har reist både til Fredrikstad og til Nordfjordeid. Jeg har hatt min tid her hjemme, avslappende og herlig. Jeg har hatt kjærestetid med kjæresten min. De fire ukene har gått farlig fort, og nå er de over. Solen har glimret med sitt fravær, men for en barnehagetante som meg gjør det ingenting; jeg får være ute i sola på jobb, om den skulle bestemme seg for å komme nå som ferien er slutt.

I morgen begynner jeg i ny jobb. Det vil si; jobben kjenner jeg, jeg har jobbet i barnehage i to år nå. Men det blir et nytt sted, med nye mennesker. Barnehagen er ny, ungene er nye, de voksne er nye. Ingen tvil om at jeg går en spennende tid i møte. Tanken på dette gjør at "siste-dag-i-ferien-deppinga" ikke har slått inn. Jeg gleder meg faktisk.

Også hjelper det så klart at det nå er kun 98 dager igjen til tre ukers ferie i USA.

11 kommentarer:

Evil Giraffe sa...

Jeg var nesten sikker på at dette innlegget skulle ende med at du ikke hadde fått gjort noe av det du hadde tenkt, hehe.
Flinke Feriedamen! :o)

mirakel sa...

Du har jammen vært flink! :D Det er ikke dårlig å gjøre fornuftige ting, samtidig som man koser seg. Ah. Herlige ferie. Den kunne godt vart noen måneder til. ;)

Når det er sagt. Jeg gruer meg veldig til de 98 dagene har gått....

Gretten sa...

Lykke til i ny jobb!

Hjerterdame sa...

Evil Giraffe: Nei, er du gal? Jeg er ganske manisk på det med lister.. Hvis jeg skriver ned ting jeg skal gjøre, skal det mye til at jeg ikke gjør det.. Jeg føler det som en forpliktelse. Derfor skriver jeg ikke ned så mye. ;)

mirakel: Vel, det var ikke de største målene, men det var jo litt av poenget.. Ferien skulle jo vært oppladning. :) Jeg er nok enig i at ferien kunne vart ei stund til, men kjenner samtidig at jeg er klar for hverdag.. :) Også blir det koselig å ringes i morratidlig! :D

Og angående USAtur. Jeg tror ikke du kommer til å gå tre uker i redsel for at jeg skal skade meg. Det går helt sikkert bra! Og jeg skal nok ringe/sende sms/maile deg underveis. Uansett ikke noe å tenke på nå. Søta! ;D

Gretten: Tusen takk!! Det blir skikkelig spennende.. :D
Lykke til i ny jobb!

Rabbagast sa...

Fint at du fikk gjort mye av det du ville. Jeg tror fire av fem er ganske bra. Litt deilig å ta et sånt oppgjør og se hva man har greid av det man planla. Du får ha lykke til i den nye jobben - det kommer sikkert til å bli bra. Jeg skriver på tirsdag en artikkel om å komme tilbake igjen på jobb etter ferien, men jeg forstår at jeg har bommet med noen dager...

Minneapolise sa...

Mirakel: USA er ikke så farlig som man skulle tro. Jeg har overlevd 3 år her, tror Hjerterdame vil klare seg fint i 3 uker :)

mirakel sa...

Det var fint å høre, minneapolise. Jeg må innrømme at jeg er ganske bekymret. Men det kan være fordi jeg ikke er vant til at hun skal være så langt borte også. Jeg liker ikke helt tanken på det.

Vel vel. Jeg krysser fingre for at hun bare skal få en strålende tur. :)

Hjerterdame sa...

Rabbagast: Ja, fire av fem kan man ikke klage på.. Jeg har gjort nummer fem i dag (gått tur), så her begynner vi friskt på rett etter ferien. Med gåtur FØR jobb. Puh. ;) Takk for lykkeønskninger, det gikk kjempefint i den nye jobben. Stortrives foreløpig!

Neida, du er nok ikke for seint ute med den posten, jeg vet om cirka hundre stykker som har ferie enda ei uke... (eller bare føles det slik?)

Minneapolise og mirakel: Da er vi ikke bekymra mer. ;) Neida, jeg er til og med litt småbekymra selv. Herregud, jeg er jo redd i Oslo, liksom! Du har jo tross alt bodd der, Elise.. :p

Minneapolise sa...

Etter voldtektsbølga i Oslo i sommer føler jeg meg mye tryggere i USA.

Har vært i New York 5 ganger nå, et par av dem bodde jeg hos en venninne, i de billigere områdene av Manhatten, men jeg har aldri følt meg utrygg, det er ikke som på tv :)

mirakel sa...

Hmm.. Da skal jeg ta frem disse kommentarene når hun drar til USA, så kanskje jeg blir litt beroliget. Det hjalp litt nå, i det minste. :)

Og, Hjerterdame: Jeg unner dere turen, altså!

Klem fra en som har sovet noen timer. Igjen. :p

Hjerterdame sa...

Jeg vet jo at du unner meg turen.. Men jeg kan jo bare gjette hvordan jeg hadde v�rt, kan vel hende jeg hadde v�rt akkurat likedann. ;)