onsdag 4. juli 2007

Jenter og data

For et par år siden satt jeg på bussen og overhørte to høgskolegutter ha en riktig hyggelig, for ikke å snakke om politisk korrekt, samtale. Samtalen handlet om data og jenter. Han ene var veldig bastant og sa høyt og tydelig at han ikke syns jenter skulle hatt data, for de klarte aldri å passe på dem. De sjekka aldri etter virus og hadde generelt alt for lite peiling. Tenk å bruke mange tusen kroner på en ting de ikke klarte å passe på. Det var nesten så jeg snøftet høyt der jeg satt. Han andre prøvde å tone det ned litt med en flau latter innimellom, men det var ganske tydelig at gutten med de rare meningene om jenter og data virkelig mente det han sa.

Senere har ordene hans hjemsøkt meg.

I dag kjørte jeg antivirusprogrammet for første gang på mange måneder (herregud, kanskje til og med år). Jeg har sletta ting, og måtte riktignok laste inn igjen litt på nytt (sånn går det når man er for ivrig), men bedre plass har det blitt. Jeg har ikke lastet ned et nytt antivirusprogram som messer med det gamle, slik at dataen ikke vil slå seg på, sånn jeg gjorde sist gang jeg ville fikse og ordne på dataen. Jeg har heller ikke slettet hele Windows, slik en venninne gjorde en gang. Så foreløpig vil jeg si at jeg klarer meg fint.

Den holdninga at jenter ikke fikser data syns jeg var fryktelig. Det er bare synd at det stemmer så himla bra i akkurat mitt tilfelle. Jeg er flink til å finne fram på nettet, jeg tar nye nettsider kjempefort, og jeg er flink med kameraet, redigering og alt sånn (i den nye jobben min skal jeg pokker meg bli en slags dataguru. Godt det er på barnehagenivå!)... Men alt det kjedelige som heter å vedlikeholde dataen.... Vel... Gjesp... Men jeg lover å bli flinkere! Og jeg kan faktisk hvis jeg vil!


("Søk etter virus og spionprogramvare". Spionprogramvare, faktisk. Fnis.)

17 kommentarer:

Maja sa...

Vel, på en måte så har han rett. Men det er himla mange gutter der ute som overhodet ikke har peiling heller. Min lillebror er et av dem. Han kan sitte og klimpre løs på pc'en dagen lang og "oops" der må min samboer komme på besøk til mor og fikse familiepc'en ENDA en gang. (Han er system og nettverksadministrator. Skikkelig high tech fyr. Jeg tenkte *veldig* praktisk da ble sammen med ham :P )

Men selv har jeg ikke så mye interesse av de tekniske aspektene ved en pc. Jeg vet da hvordan jeg bruker den, men å se inn i kassa og peke og si "jeg vet hva det er" er noe som først har kommet nå det siste året. Men det har vært under tvang. Når man bor i et annet land en kjæresten og han ikke kommer på besøk om en måned og disken har krasjet grassalt... da er det silkehanskene av og lære seg det fort som f. Jeg er stolt, jeg klarte å fikse den selv =)

Men anti virus... øh.. jeg vet ikke engang om jeg har reinstallert det etter diskkrasjen... oops. hehe

mirakel sa...

Fint å se at du omtaler meg som "en venninne". ;) Vel. Jeg står for at jeg slettet Windows. Det var jo ingen som hadde fortalt meg at det var viktige filer. Slik jeg så det hadde jeg jo egentlig aldri brukt dem til noe.

Vel vel. En liten ryddesjau på dataen gjør nok underverker! Stå på, kvinnfolk! :)

Hjerterdame sa...

Maja: Å, takk for lang kommentar! Det er jo alltid stas da. ;)

Ja, det er det som er.. Han hadde litt rett, selv om det selvsagt er mange gutter som ikke har peiling og. Og ikke pokker om jeg er enig i at damer ikke burde hatt data..! Hva ville bloggverden vært uten oss, foreksempel..? ;)

Hehe, min kjæreste er også datafyr. Merkelig nok byr han seg ikke til i det hele tatt når jeg har problemer, han sier bare "du må slette bilder" og sånn.. Nå har jeg gjort det, så da håper jeg det funker. ;)

Åpne en data? Nei, det har jeg ikke funnet på å gjort enda..! Full respekt til deg som har lært litt! Selv om det var under tvang. ;) Også må du sjekke virus nå, slik at kjæresten din blir skikkelig stolt av deg. ;)

mirakel: Hehe.. Jeg visste ikke om du var flau jeg skjønner du.. ;) men det var du visst ikke. Hehe.
Stå på med diskfragmentering og det som verre er du også! ;) Kjærring. ;)

Gretten sa...

Jenter og data, jenter og bil, jenter og retningssans, jenter og dobbeltkommunikasjon og slik kan jeg holde på i det uendelige.

Mvh Gretten som vet at dette er fakta

Minneapolise sa...

Virusprogrammer og firewall er egentlig veldig unoedvendig. Det viktige er aa ikke laste ned alt mulig rart som alltid er paa, eller som inneholder spyware og tull.

Mvh Minneapolise som er flink med data, flink aa kjoere bil, og flink paa kart (selv om hun har lite retningssans ellers), og som gjerne vil filleriste gretten litt..

Hjerterdame sa...

Gretten: !!! Er det nå man skjønner hvorfor noen bloggere absolutt vil være anonyme?

Minneapolise: Vel, det er sikkert lurt å sjekke litt innimellom. Iallefall hvis man laster ned musikk og sånn, antar man fort kan få med seg litt rart der. :)

Godt å høre at du er flink med kart, bil og data.. :D

Gretten sa...

.....lus har dere også!

Minneapolise sa...

Guttelus er verre!

Gretten sa...

Ehh!?! Nei, det er det ikke. Dust!

Minneapolise sa...

bæsj!

Hjerterdame sa...

Haha, lenge leve sakligheten.

Jeg bestemmer at Minneapolise vinner. Wee! ;)

Minneapolise sa...

Det var han som begynte! ;)

Gretten sa...

*Gretten lugger minneapolis*

Minneapolise sa...

AU, *rope* Metteeeeeeeeeeeeeee!

Gretten sa...

*Gretten går av med seieren etter en god runde med prikkedøden*

Dumme lusejente!

Minneapolise sa...

Skal vi slutte og la stakkars hjerterdame faa slippe aa vaere barnehagetante paa fritiden ogsaa?

Gretten sa...

Selvfølgelig :-)