lørdag 31. mai 2008

Jeg skal klare det! / I'm going to make it!

Haha, noen ganger føles det ganske teit å skulle skrive overskrifta på engelsk også. Dette innlegget inneholder en sånn teit tittel. "I'm going to make it", liksom. ;)

Fra spøk til alvor, jeg SKAL klare dette neste prosjektet jeg har begynt på..! Jeg lovte meg selv å aldri begynne å hekle duker, når jeg starta å hekle. Jeg hadde nemlig bestemt meg for at sånne duker ikke er noe fine. Mormor har hele tiden sagt jeg burde prøve, og at jeg helt sikkert kunne klare det. Og i det jeg begynte å fundere på julegavene i år (jeg er alltid tidlig ute, men i år tidligere ute enn før.. Første julegava ble kjøpt i januar eller februar), kom jeg på idèen å hekle en løper til mormor og morfar til jul..! Det vet jeg mormor blir glad for. Så jeg kjøpte meg mitt første lille oppskriftshefte, tynn heklenål og tynt garn. Dette har ligget i hylla mi, ville ikke begynne på det før jeg var ferdig med et par andre ting. Blandt annet det berømte pleddet. Pleddet jeg har brukt over tjue timer på, og som endte opp med farger jeg ikke likte. Heldigvis har jeg på en måte vent meg litt til fargene, og nå syns jeg de er penere enn før iallefall. Og uansett så ER det mitt aller første pledd, mitt største prosjekt, og jeg er glad for å være ferdig med det. ;) Her er det.. Ikke blokket/dampet, men viser det fram fordet.

I have decided to go for a new big procject!! I'm actually not sure of what it's called in english, but I think it's called a doily?

I was thinking about this years christmaspresents, when I came to think about my grandmother. She doesn't crochet (but knits really good), and she has often told me that I should try to make a doily. And that she think they are nice. So I have started her (and my grandfathers) christmaspresent today! I had to finish up some other projects before I started this one, don't want to have too many things going on... I had to finish my blanket or afghan or whatever you call it... This is the blanket I used sooooo many hours and soooo much yarn on. The blanket I ended up disliking for the colours..! But I have actually started to like the colours a lot more now, and I'm quite happy about it. It's my first blanket and my biggest project so far. :) Here it is! Before blocking, but I wanted to show it to you anyway:


1,70 m +....


Også må jeg jo vise dere mitt forsøk på en løper. Løperen skal settes sammen av mange smådeler, delene er helt like, så jeg vet faktisk at jeg kommer til å klare det denne gangen. ;) Her er min første sirkel. Den er omtrent like stor som en ølbrikke, så orker jeg ikke å fullføre kan jeg bare lage masse ølbrikker. ;)
And here is my start for a doliy! It's not big, and I'm going to make a lot of these, so I have a lot of work ahead of me.. But it was fun. :)


Sånn skal den se ut etterhvert, kanskje. Litt opp til meg om hvordan jeg vil sette de sammen. Men vurderer å gjøre det som på bildet, må se an hvordan det blir i virkeligheten først. :)
Here's a picture from the pattern. I'm not quite sure how to make it myself, but I may just do as done in the picture. :)


Takk for besøket!
Thanks for looking. :)
EDIT: Tror dere ikke jeg har laget feil da?? Hehe. Jeg er håpløs. Min er ni-kanta istedet for åtte-kanta. Det betyr vel at jeg må lage en ny en. De to jeg har laget ble vel bare sånn prøvegreie. Grrr. ;)
EDIT: I just found out that my beautiful little thing is not right. ;) Well, good to find that out now, before making too many....

6 kommentarer:

mirakel sa...

Hihi! Var det en feil allikevel? Jaja.. du prøver igjen. Bruk den du har som ølbrikke, den var fin.

Ellers.. du vet jeg syns du er ufattelig talentfull på hekling. :)

M a r k sa...

Du har rett, det heter doily på engelsk :)
Min mormor brukte å ha mange doilies all over the house, under plant pots, under lamps and even one for under the teapot :)
Det er så hyggelig å se you making these things. Jeg er ikke sikker om hvor mange people use them now, I mean, vi kan kjøpe paper ones her i England, but it's just not the same.
I think they'll be lovely Christmas presents for your grandparents :)

Hilde sa...

Sånne hekleduker er kjempesøte! Jeg har fått bestemor til å gi meg mange sånne slik at jeg kan ha dem i stua mi:) Og jeg brukte slike duker som hovedelementet mitt i bacheloroppgava mi i kunst- og håndverk!

Hjerterdame sa...

mirakel: Hehe, jada, klarer å gjøre noen sånne teite feil innimellom. Men den ligger på stuebordet og er litt brikke da. Hehe. Takk for komplimentet, Mon, det er så koselig å høre. :)

M a r k: Doily it is then! Thank you. I'm not sure if I should write in english or norwegian. I would really prefer norwegian.. ;) Thanks on the compliment! I'm not sure if these doilies are jused a lot either, but I think the grandparents-generation likes them. Even I like them now. ;)

So.. Where are you from? Do you have relatives in Norway? :)

Hilde: Ja, de hekledukene "grows on me", jeg liker dem bedre og bedre..! Ah, var det du som skrev om sånne ti-kroners-duker på Rema eller noe? Jeg leste nemlig en sånn på internett for ei stund sida, kanskje det var din. :)

M a r k sa...

Du kunne ha skrevet på norsk. Jeg kan lese norsk men jeg ha store problemer med å skrive på norsk, (can't you tell?) So I write a strange mix of Engelsk og Norsk ;)
Jeg er Engelsk, jeg bor i England men kjæresten min bor i Oslo.
Du skriver godt på engelsk, jeg er imponert :)

Hilde sa...

Det var nok ikke meg nei. Ikke noe av oppgava mi ligger på nett. Men jeg brukte noen duker jeg fikk av bestemor som utgangspunkt til å "trykke" med