onsdag 28. mai 2008

Hekla jordbærlue / crochet strawberryhat

Jeg jobber i barnehage. Og det er jo ikke fritt for pene klesplagg, luer og lignende på ungene der. Nå som vinter og ullsesongen er over får man jo se de søteste ting. For ei stund sida kom ei jente med en alldeles nydelig jordbærlue..! Den var selvsagt strikka, og jeg kan jo ikke å strikke... Så jeg søkte overalt etter hekla jordbærluer. Fant ikke det heller, så da måtte jeg prøve å finne på noe selv. Jeg kjøpte meg sprekt garn (bomull), og satte i gang. Hekla på 3,5 mm pinne, vanlige fastmasker. Økte til jeg trodde lua ble så stor den trengte å bli for at jeg skulle se om den ble fin, og begynte å spe på med litt rødt, slik at det grønne bare ble blader. Jeg gjorde ikke bladene like, bare hekla litt på "feelingen". Ikke hadde jeg hekla med to ulike farger midt i en rad før heller. Syns resultatet ble fint egentlig! Prøvde den på ei jente i barnehagen, og fant ut at dette må være en størrelse cirka-1-år. Skal lage en til nå som jeg vet åssen jeg gjør det. :)

I work in a kindergarden. And working with all those beautiful kids, I get to see a lot of cute outfits, hats and stuff. Some weeks ago I saw a really cute strawberryhat, a little girl had it. It was knitted. I don't know how to knit. So I searched the internet for a crochet pattern, and didn't find any. So I had to try to make one up my self. I didn't make the hat all perfect, but it's a good first shot! It fits for a 1-year-old. I'm going to make another one, now that I know how to do it. I had never mixed colour that way before this hat. :)


2 kommentarer:

mirakel sa...

Søte jordbærlua med stilk på toppen, jo! ;) Hihi!

Du er utrolig flink. Gleder meg til å se teppet ditt bedre også.

Stor nattaklem fra hengiven søster

PS. Bamse hilser så mye. Han ser mye på Six Feet Under, og nyter det.

PPS. Hils den andre Bamse. Han er savnet og elsket.

;)

Hjerterdame sa...

Hehe, ja, en liten stilk på toppen hørte liksom med. ;)

Jeg skal nok ta bilder og sånn at teppet når jeg bare for retta det ut og sånn. Brukte det for første gang i dag.. :) Det var fint å ligge på sofaen og vite at jeg hadde laget hele greia. :)

Hehe, så fint at du har fått en bamse som liker six feet under..! Jammen er han er real kar. Den andre bamsen hilser tilbake og lurer på om du kommer på besøk snart? Han lover å holde deg med selskap når du er feks. ute og røyker. ;)