søndag 13. april 2008

Heklet tøfler

Jeg har hekla tova tøfler.. :) Oppskriften fant jeg her.

Jeg hadde tenkt til å vente til jeg fikk kjøpt Eskimo-garn, er litt lei av å aldri få til riktig ting fordi jeg har feil garn... Men jeg er jo en utålmodig sjel, og dro på garnbutikken i byen for å handle. Fant et garn som ligner litt i tykkelse, også var det 100% ull. "Fritidsgarn" heter det, fra SandnesGarn.. Jeg brukte litt over to nøster for å få til to tøfler, og brukte heklenål 8mm.

Jeg nevnte vel at jeg er utålmodig.. Når jeg skulle tove tøflene mine i dag oppdaget jeg at det bare var igjen bittelitt grønnsåpe på flaska. Men å VENTE til jeg hadde kjøpt mer var jo helt utelukka. Dermed endte tøflene opp med å toves hele fire ganger i vaskemaskina, siste gangen tok jeg bare i noe OMO. Hehe. Det funka jo, så... Eneste er at det er en ørliten forskjell i størrelsen på de her to. Så neste gang skal jeg ha grønnsåpe. ;)

Pynten lagde jeg av to øredobber..! Har aldri brukt dem, fordi jeg syns de var litt store... Men i dag var jeg altså på letning etter noe å pynte tøflene mine med, og fant disse. Jeg klippet av litt av enden med en tang, og deretter bøyde jeg dem med en annen tang. Dermed ble de akkurat som knapper, som jeg bare sydde på. Like genialt som det er enkelt, mener nå jeg.

Her er tøflene før toving. Vet nå at jeg sikkert må gjøre noe anerledes med hælsyinga mi, men jeg er jo en sånn som prøver meg fram. ;) På disse tøflene her syns jeg at den spisse hælen ble litt borte på den ene, mens på den andre har jeg sydd litt inni. Det gjør jo ikke noe, så lenge det bare er jeg som skal ha dem. Neste gang får jeg prøve å sy det anneredes før toving... Noen som har tips?

Ingen kommentarer: