søndag 16. desember 2007

Julen, julen, julen den er her...


Siste helg før juleferie. For min del kunne godt julaften ha vært i morgen, jeg er superklar! Ikke at alt er klart her hjemme, jeg mangler å pynte juletreet (det pynter vi tidlig hvert år, siden vi feirer jul hos hver vår familie) og jeg mangler å kjøpe de siste julegavene (men det er ikke noe stress, det er enkle gaver). Heldigvis har jeg ikke vokst på meg julegalskap, hvor alt skal være 100% rent og pent til jul. Ikke baker jeg kaker heller.. Iallefall ikke syv slag. Jeg har bakt et slag, bare fordi akkurat de kakene er kjempegode.. Sånn at Arild og jeg kan snike i oss kaker i romjula. Jeg skjønner nok ikke helt de som stresser sånn før jul. Kanskje jeg hadde stressa hvis vi skulle feira selve julaften her hjemme hos oss? Kanskje det har noe med det å gjøre. Men jeg skjønner liksom ikke hva alle gjør i førjulstida..! Okei, de vasker. Og kanskje de bor i et hus, og ikke en liten leilighet som vi gjør, og at det dermed tar lenger tid. Også baker de syv slag. Men, helt ærlig, hvis man er litt effektiv, kan man ikke da klare å bake et par-tre slag om dagen? Og hvis man begynner tidlig bør ikke det bli noe problem. Dessuten ser jeg ingen gode grunner til å bake så mye julekaker.. Sjokoladekake er da mye bedre! Julegaver må vi alle kjøpe, så der stiller vi likt. Nei, jeg stresser ikke iallefall. Ikke på hjemmebane.

På jobb er jeg kanskje bittelitt stressa, de aller fleste ungene har nå lagd ferdig alle julegaver, og innpakningen mangler. Det høres vel ikke så ille ut, men med over tjue barn med alt fra to til fire gaver hver (gryteunderlag, håndtrykk med det berømte diktet, juletrekule og gryteklut) skaper altså litt jobb. Når i tillegg de største skal være med på å pakke inn selv ("også setter vi en teip der... Nei... Eh... Okei.. Her er en ny teip... Prøv å sett den der... Hm... Nå skal Mette hjelpe deg litt... Vi setter en teip her... Her, ja..!."), så tar det litt tid. Nå bør vi være ferdig med all innpakning om et par dager, og når det er gjort skal jeg være fornøyd!

Så den stressa følelsen kan jeg kjenne igjen. Men jeg vet at det ordner seg, jeg vet at ungene får med seg juleposen de har malt før juleferien, med alle julegavene oppi. Og for min egen del vet jeg at jula kommer i år også, at julemiddagen blir fin, at pakkene blir revet opp mens alle ser på og akker og oier seg litt, og at julekakene spiser med stor nytelse.

1 kommentar:

Camza sa...

Åååh, jeg ble så julestemning av å lese dette jeg.. *snufs* (Ja, jula gjør meg sentimental...)
Her har jeg enda ikke begynt med vasken, bare kjøpt noen gaver, og bryter alle tradisjoner ved å bake gulrotkake og boller, samt å spise kalkun på julaften... :D

God jul, snuppa!!