lørdag 22. desember 2007

Jeg er så glad hver julekveld for da ble Jesus født..

Eventuelt: Jeg er så glad hver lillejulaften, for da ble Mette&Monica født!

Det går tydeligvis rundt noen idioter og klager over å ha bursdag i jula. For hver gang jeg forteller at bursdagen min er 23. desember får jeg spørsmålet: "Ååå! Er ikke det kjipt??" Og jeg svarer, hver eneste gang, at nei, det er ikke kjipt i det hele tatt! Nå har ikke hatt bursdag andre dager, men for meg blir jula fullkommen av å ha bursdagen akkurat da. Det betyr at min ventetid blir korta ned med en dag, for jula begynner 23. desember med pakker og moro. I tillegg til å ha bursdag i jula har jeg også en tvillingsøster, så jeg må "dele på dagen". Det har vel aldri plaga meg nevneverdig, kanskje jeg syns det var litt dumt når vi var små, men det gjør iallefall ikke noe nå! Nå gjør det bare at dagen blir enda bedre. Og slik er en typisk bursdag hoss oss:

Vi har laget oss en bursdagstradisjon som er en smule slitsom.. Den går ut på at vi sover sinnsykt dårlig natta før bursdagen. Grunnen til det er selvsagt pakkene som ligger og venter på å bli gitt, eller pakkene man venter på å få. Søstra mi sover over på rommet mitt, og på kvelden ligger vi og skravler før vi sovner. Noen timer senere våkner den ene av oss for å sjekke klokka. Så våkner den andre. Vi ligger og skravler litt til. En gang lå vi begge slik våkne og gav hverandre bursdagskortene. Mener vi foreløpig har klart å vente med pakkene, men det er vel bare et spørsmål om tid. Når klokka har sneglet seg forbi seks trasker den ene ned for å se om mamma og pappa er våkne. Hvis de ikke er våkne vekker vi dem, og løper opp igjen for å "sove". Mamma synger som regel en litt halvhjertet strofe av hurra for deg, mens pappa og lillebror smiler og sier gratulerer med dagen. Også kommer de... Pakkene!! I morgen fyller vi tjuefire år, men det er visst ingen grunn til å roe ned i forhold til pakker. Jeg kommer alltid til å elske pakker, uansett alder!

Etter å ha pakket opp, klemt og sett på alt vi har fått går vi ned og spiser et eller annet. Kaker eller frokost, alt ettersom. Trasker rundt og slapper av, ser på TV og ordner oss til slutt på badet. Klare for en siste tur i butikkene før jul. For andre er det kanskje stressende å kikke i butikker dagen før julaften, men for oss har det blitt en slags tradisjon. Man ender som regel opp med å kjøpe noe, og håper på å ikke få akkurat det av noen til jul. I år skal jeg være flink jente og ikke gjøre det iallefall..! Men vi må kikke litt.

Til middag er det jentenes valg, det vil si meg og min søsters. Vi velger vel som regel mamma sin pizza, og det smaker alltid utmerket! Mormor og morfar kommer med sine gratulasjoner, og de siste fire årene har jeg også vært så heldig at kjæresten min også har kommet. Han har som regel jobbet i jula, men i år jobber han ikke i det hele tatt på bursdagen min, så da regner jeg med at han kan holde oss med selskap en stund. Det gleder jeg meg til!

Så da folkes... Gratulerer med dagen til meg i morra! :)

4 kommentarer:

mirakel sa...

Gratulerer med dagen, snupp! :) Vi er herlig barnslige, akkurat som man skal være.

Og tenk: 24 år!!!! Tenk å ha levd så lenge! *gisper*

Uansett: kos deg på dagen din/vår!

Klem fra gamla

Anonym sa...

Gratulerer med dagen!!

Monika sa...

Gratulerer med dagen! Håper den har vært strålende! :)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen som var. Og takk for positive tanker om det å ha bursdag i desember. Selv har jeg 3 desemberbarn og etter noens utsagn å dømme har jeg visst gjort dem en stor urett. :)

Hilsen Lin med 1 desemberbursdagsfeiring igjen.