onsdag 19. september 2007

Fødsler

Hvis du har en halvtime til overs har jeg et hett tips til deg.

Trykk her.

Du kommer da til kveldens episode av "Jordmødrene" som går på nrk1. Dette programmet har raskt nådd toppen av TVfavorittlista mi, jeg griner (to ganger i løpet av kveldens episode) og ler om hverandre og syns fødsler er både forferdelig og forferdelig spennende. Uansett så har dette TVprogrammet fått fram hele følelsesspekteret hos meg, og det tipper jeg betyr at det er et godt program.

Anbefales dog ikke til gravide som skal føde snart.. Det er bittelitt prevansjon bare å se det. Når jeg tenker meg om er det slik det burde vært:For man gjør seg noen tanker i løpet av et slikt program. Om fødsler. Min første tanke er at jeg ikke kan fatte at det der skal være naturlig. Det ser saktens ikke mye naturlig ut. Min andre tanke er at jeg en gang skal ligge der. Også kommer tanken om at det skal jeg faen ikke. Og at jeg er overlykkelig for at mitt lille blaff av babysyke gikk over, og at det ikke er noe baby i magen min. Deretter kommer litt tanker om adopsjon. Men jeg blir raskt enig med meg selv om at jeg ikke vil det heller. Deretter tenker jeg en del på epidural. Og hvordan jeg skal få det så fort som mulig. Til slutt tenker jeg at jeg skal prøve å ikke skrike så fælt, også skal jeg være skikkelig tapper når de setter epiduralen på meg.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ett nydelig og sterkt program! :)
Jeg feller litt tårer, akkurat som deg under programmet.
Det er det største i en kvinnes og manns liv! :) Å få barn.
Legg merke til stemmeleiet til alle mødrene etter fødselen.
Såååå glade og lettet. Livet er da fullkomment.
Smertene glemmer man faktisk fort, iallefall under normale fødsler.
Glemmer aldri den sterke følelsen da de la ungene på brystet mitt. Ett veldig stort og sterkt øyeblikk!
Hilsen tobarnsmoren Ida. :)

Sorgenfri sa...

Liker det programmet selv. :o)

Men var det opp til meg, så hadde jeg nok holdt en knapp på storken.

Silkepus sa...

Jeg liker programmet kjempegodt. Gårsdagens program blir sett i kveld. Onsdager er jeg alltid opptatt, men med skikkelig bredbånd er ikke det noe problem!

Forøvrig er det jo ikke så altfor lenge til jeg skal føde, og å se serien får meg ikke til å grue meg noe mer egentlig. Jeg vet jo at det kommer til å gjøre vondt, veldig vondt, men det gjør meg ikke noe. Jeg gleder meg sånn til å møte dærten inni magen min. Jeg holder definitivt ikke en knapp på storken, for det ville jo bety at man ikke får gå gravid. Og selv med alle den kvalmen jeg har vært (og til tider fremdeles er) plaget av så ville jeg ikke vært det foruten!!

Hjerterdame sa...

Anonym: Så fint at du skrev at det var det største som kan skje i en kvinnes OG en manns liv.. Mange glemmer litt den mannen. Men når man ser hvordan de er med på fødselen, så skal de virkelig ha litt cred også.. Det må være UTROLIG tøft å se at kjæresten har det så vondt.

Leste kommentaren din slik at du har tvillinger? Så herlig.. :D Jeg er tvilling selv, så syns det er veldig gøy med tvillingbabyer. Mon tro om det blir tvillingfødsel i løpet av høsten på "Jordmødrene"..? :)

Sorgenfri: Hehe, jeg er nok enig med deg her, storken hadde vært helt greit. ;)

Silkepus: Er det det klassiske skille mellom damer-som-har-født og damer-som-ikke-har-født kanskje? Sorgenfri har jo født og holder med storken.. Og hun vet jo hva å føde virkelig betyr. Usjameg. Neida, man vil jo føde (av en eller anna merkelig grunn), hvis ikke hadde man vel heller adoptert. Så at fødsel er ille og sånn, det er jeg ikke i tvil om, men folk klarer det jo. De kommer seg gjennom det.. :)

Det blir veldig spennende med deg utover.. :D

Silkepus sa...

Men det var jo ikke pga fødselen jeg ikke holder en knapp på storken, men pga graviditeten. Jeg synes virkelig at det er helt topp å være gravid, selv i dag som jeg har hatt hodepine store deler av dagen, og uten mulighet til å gjøre noe med det (eneste som tar denne hodepinen er ibux, og det skal man ikke ta når man er gravid!).

Dessuten vet jeg at jeg tåler smerte.. jeg har tross alt endt opp på legevakten etter knær ut av ledd en hel haug med ganger, to ganger i ambulanse ;) Jeg gleder meg altså ikke til å føde, men det er ikke skremmende heller (som regel.. :P)

Anonym sa...

Hjerterdame-snupp, må bare få si, at fødseler er noe av det mest individuelle (og fantastiske) som finnes.. :)
Inge fødsler er like, men jeg må si jeg presser i kor når jeg ser Jordmødrene... :P
Får flashback fra mine 2 fødsler, og ønsker meg plutselig en unge til..
Men et veldig fint program altså, fikk faktisk lyst til å etterutdanne meg til nettopp jordmor etter jeg så denne serien.

Så lykke til med forestående fødsler! :D

Camla

Hjerterdame sa...

Hallo Camla!
Ja, du har jo rett i at det er individuelt. Og jeg håperhåperhåper at min smerteterskel er ganske høy. Men tviler litt på det..! Hehe.

Fødsler er utrolig spennende, så skjønner på èn måte at du vil bli jordmor. Men samtidig er det masse utfordringer.. På onsdag tror jeg vi får se at de finner et dødt barn i magen til en mor. :/

Mange klemmer!