fredag 24. august 2007

Hverdag

Mandag - Jeg begynner på jobb igjen etter helga. Det går greit å stå opp når klokka ringer, og kanskje orker jeg en gåtur før jobb. Jeg nynner "ny uke, nye muligheter" mens jeg fortsatt er uthvilt, hilser kollegaer og barn velkommen, og er generelt litt kvitrete. Desverre går det over cirka en time etter ankomsten på jobb. Lunta er ikke på sitt lengste og ungene er hypre. Dagen går som regel fort, og brått skal jeg hjem. På en eller annen merkelig måte har jeg som regel energi på kvelden, og jeg skjønner ikke hvorfor. Blir uansett trøtt når det har gått litt tid og sofaen har slukt meg. Tenker på det at jeg kan gjøre akkurat som jeg vil, siden jeg ikke har barn. Nyter stillheten mens jeg leser bok og ser TV.

Tirsdag - Litt tyngre å stå opp nå. Definitivt ingen gåtur. Gikk jo i går. Ungene i barnehagen er ikke like hypre, men dagen går også litt saktere. Går som en zombie hjemover etter jobb og slenger meg på sofaen. Kjæresten lager middag mens jeg dusjer. Jeg dekker bordet, og vi spiser. Etter middagen rydder jeg opp før sofaen sluker meg igjen. Jeg kjemper mot meg selv; skal sovne på sofaen, skal ikke sovne på sofaen, skal sovne på sofaen, skal ikke sovne på sofaen.... Jeg sovner på sofaen, sover alt for lenge og blir litt for våken til jeg skal legge meg. Ser på TV og leser bok.

Onsdag - Står opp og går på jobb. Kanskje jeg går en tur før jobb også. Rolig dag, noen unger har fri, og det merkes. Ved lunsjtider er det halvveis til helg, og jeg syns uka har gått fort. Går hjem etter jobb i godt humør. Ikke så veldig sliten, men sofaen ser så alt for fristende ut. Jeg våkner litt etter en dusj, og jeg finner faktisk på et eller annet. Lager et kort eller et fotoalbum, blogger eller noe sånn. Tenker at det er torsdag i morra, og at tiden går fra meg. Tenker litt på hvordan det er å være uten barn. Nyter det. Klarer å la være å sovne på sofaen, men legger meg desto tidligere.

Torsdag - Bare èn gang til å stå opp tidlig nå! Dette er det første jeg tenker om morgenen. Jeg sleper meg opp, og kommer meg på jobb. Jobben er finfin, jeg går hjem. Kjæresten lager som vanlig middag, mens jeg rydder og er "assistent". Jeg er glad for at jeg har en kjæreste som liker å lage mat. Etter middagen drar jeg ut på et eller annet. En hockeykamp, går tur, tar solarium, besøker familien min eller møter venninner. Kommer hjem og legger meg tidlig.

Fredag - Den beste dagen i uka! Ingenting kan slå meg nå. Jeg er i strålende humør på jobb, og roper "god helg" når jeg går. Kjæresten min står utenfor barnehagen og venter på meg, vi kjører til en matbutikk. Der tuller vi og er forelska, mens vi handler middagsmat og smågodt. Vi forbanner samtidig alle unger som skriker i butikken, mens vi rister på hodet til hverandre. Vi skal bli mye bedre selv. Når vi kommer hjem lager kjæresten min middag, mens jeg rydder ut og smugspiser smågodtet mitt. Når kvelden kommer har vi det rolig og koselig. Sitter litt på dataen, ser på TV og slapper av. Prøver å holde meg oppe til tolv, men slenger inn håndkledet før det.

Lørdag - Jeg våkner uthvilt. Strekker meg og kjenner på hvordan det er å sove til man våkner av seg selv. Smiler. Går i dusjen, for nå har jeg tid til å dusje om morran. Spiser restesmågodt til frokost med dårlig samvittighet, mens jeg sitter på dataen. Etterhvert kommer sola til verandaen vår, og jeg setter meg ut litt. Eller går til byen eller kjøpesenteret. På kvelden lager jeg middag til kjæresten min. En sjelden gang hender det at jeg går på byen, men det er såpass sjelden, at det ikke er noen vits i å skrive om det. Jeg klarer å holde meg våken lenge, og storkoser meg.

Søndag - I morra må jeg stå opp tidlig igjen, så i dag sover jeg lengelenge. Dagen går med på å rydde og vaske mens jeg hører på musikk. Jeg leser i boka mi, og nyter det at jeg ikke har barn igjen. Dagen går fort, kanskje besøker jeg familien min. Før jeg legger meg tenker jeg at jeg faktisk er klar for jobb igjen i morra, men at det virkelig er deilig med helg.

God helg, folkens. ;)

2 kommentarer:

mirakel sa...

I følge denne oversikten skal du antagelig rydde og vaske i dag? ;)

Hmm.. jeg syns det virker som du har et fint liv, jeg. Og til å jobbe i barnehage (eller kanskje nettop derfor) tenker du overraskende mye på at det er deilig å være barnløs. :p

Ha en fin søndag!

Hjerterdame sa...

Jepp, rydding og vasking unnagjort. ;) Hehe. Jeg følger den nok ikke helt slavisk, men tror ikke denne oversikta er helt bak mål. :)

Det ER deilig å være barnløs, herreguuuud... Men det skal visst ikke mer til enn et aldri så lite barselbesøk på sykehuset for å få lyst på unger igjen. ;) Hehe.

Ha en fin søndag du også. Jeg skal gå tur, og på hockeykamp. Kan hende jeg prøver å ringe deg. :)