tirsdag 17. juli 2007

Vestlandet

Da reiser jeg på ny ferietur til Nordfjordeid på Vestlandet. Værmeldingene spår regnvær i morgen, og la oss innse det; noe annet ville overrasket meg. Helt siden jeg var liten jente har det regnet når jeg har vært på de kanter. Men med regnjakke er jeg klar til å bekjempe vestlandsværet. Dessuten hørte jeg rykter om sol på torsdag.

Jeg har besøk farmor (og farfar, når han levde) hver sommer siden jeg var liten. Feriene var preget av regnvær, noe sol, et par strandturer, ferievennskap, leking med de store jentene i gata, etterhvert kjedsomhet, en tenårings furtenhet, krangel med søsken og foreldre og evig masing om spising. Jeg tror besteforeldre mener man skal spise hele tiden.

Etter at jeg ble eldre har jeg funnet tilbake til barndomsgledene ved ferieturen. Tenårene er over, og selv om jeg fortsatt kan oppleve noen av irritasjonene like levende som da (for eksempel det at man skal ha i seg noe hele tiden, henholdsvis; frokost, kaffe, lunsj, kaffe, middag, kaffe, kveldsmat, kaffe), gleder jeg meg nå over fjellene, naturen, butikkene som alltid har salg, den morsomme dialekta og det å se farmor igjen.

I dag stod jeg opp halv sju bare for å ha god tid, og fordi kjæresten min skulle opp og på jobb. Han syns jeg er gal som står opp så tidlig i ferien, og det er mulig han har rett. Men jeg er nå midt i mitt andre blogginnlegg, jeg mangler å pakke, jeg skal ta en dusj og jeg har fremdeles et fotoalbum jeg kan gjøre ferdig (jeg hadde den store fotoalbumdagen i går og satte inn bilder jeg har tatt gjennom et helt år).

Nå.. A litte less converstion, a little more action. please.

3 kommentarer:

Minneapolise sa...

Det regner alltid på de kanter, om du drar dit eller ikke.

Mamma prater om å sitte ute i sola noen ganger, men det er nok bare en konspirasjon for å få meg hjem..

Hjerterdame sa...

Hehe, vi hadde regnvær dagen vi kom, også var det faktisk opphold resten.. Men det blåste jo sånn at det var kjempekaldt. Hehe. ;)

Konspirerer mora di fir å få deg hjem ja?? Hehe, det skjønner jeg. :)

Minneapolise sa...

Jeg var hjemme flere uker sist jul, og det regnet hver eneste dag.

Alt jeg ønsket meg var å en eneste gang åpne døra og sette mine bein på tørr asfalt, men neida...

De konspirerer som bare det. Mamma snakker stadig vekk om hvor fint været liksom er, sånn særlig når det er dårlig her. Sjefen på gullsmeden sender mailer om ribbe og annen god julemat som jeg går glipp av om jeg ikke kommer.
Den siste er jo faktisk sann da, det med været har jeg blitt veldig skeptisk til.