mandag 19. mai 2008

Denne bloggens framtid

Jeg har bestemt meg. Jeg skal slenge meg med på hobby-blogge-bølgen, og dette blir derfor en hekleblogg. Alle som driter loddrett i alt som har med hekling å gjøre, slett meg nå. Før det er for seint. ;) Jeg kommer til og med til å skrive på engelsk også, noe som er GANSKE utrolig, når man ser på hvordan jeg både snakker og skriver. Men jeg har tenkt at jeg burde lære meg det litt mer, og dette er jo en start.

Jeg var i tvil om jeg skulle lage hekleblogg, for hver gang jeg har syns hobbyting har vært gøy, har interessen dalt sakte men sikkert. Helt til jeg ble kjempeinteressert igjen. Dette har blandt annet resultert i toveull, masse smykkelagingsting, tekstilmaling og strikkepinner.

Og nå vil jeg fortelle dere hvordan hele denne heklegreia starta. Det var vel for litt under et år siden (jeg er ganske fersk, så er spent på hvor denne heklegreia ender). Jeg spurte pent min svigermor om hun ville lære meg å hekle, og det ville hun. Hun lærte meg luftmasker og fastmasker, og jeg heklet en prøvelapp. Prøvde meg også på en lue, men den ble for liten. Så begynte jeg i en ny jobb, der en kollega av meg hekler en del. Vi bestemte derfor at vi skulle møtes en kveld, så jeg kunne lære meg å hekle et sjal. Som sagt så gjort, det ble et sjal, og jeg var introdusert for stavene. Her er det; mitt første hekleprosjekt:

I have made up my mind. This is going to be my crochetblog! And I'm going to write in english too, pretty amazing, since I don't writhe or speak that good. ;)

I was doubting to make a crochetblog, because everytime I have been really obsessed with a hobby, I have been really sick of it eventually. This results in a lot of things; jewlerystuff, painting, knittingneedles and stuff. All of them lying there, un-used.
So, how did I learn how to crochet? For about a year ago I asked my mother-in-law to teach me. She did, she taught me the single crochet and the chain. I made a little hat, but it turned out too small. Before I got around to learn more I started in a new job, and one of my new co-workers knew how to crochet. We met up one evening, and she thought me how to make a shawl. I learned the double crochet. Here it is!
Etter dette hekla jeg enda et sjal, deretter havnet jeg på luekjøret. Jeg ante ikke hvordan man økte eller minka, jeg leste ingen oppskrifter (hadde litt oppskriftsfobi, egentlig), og luene ble tilfeldigvis fine nok. Etterhvert ble jeg bare mer og mer glad i denne hobbyen, og jeg lærte meg nye teknikker på internett. Jeg leste blogger, så tutorials på youtube og andre steder og jeg leste litt på oppskriftene. Og *vips* her er jeg i dag. Jeg har til og med lært mamma å hekle, og jeg har virkelig fått meg en hobby for livet. :D

Slenger med et par bilder av det jeg ble aller stoltest av å lage.

1. Sjal med englemasker. Jeg leste og leste, prøvde og prøvde, og fikk det ikke til. Helt til jeg brått *aha* skjønte det..! Den følelsen glemmer jeg aldri. Jeg hadde faktisk sjalet som bakgrunn på mobilen min en stund, så glad ble jeg. ;) Nå er det ei venninne som har det. Sjalet er jo ikke perfekt på noen måte, men det har jammen en viss verdi siden jeg strevde sånn.

After this I made a lot of hats, in my own way. I didn't read any patterns, but the hats came out okay. As the time went by I just loved my new hobby, and I learned new stiches on youtube and stuff, and I read a lot in blogs. I have even tought my mum to crochet!

Here are some pictures of the things I was sooo proud of making..

1. Shawl with tha Salomos knot-stich. I really had to try over and over again with this, and when I finally made it... I was so happy!! A friend of me owns it now. The shawl isn't perfect, but I'm happy anyway. :)


2. Min første vellykka lue. Den ER veldig fin, det syns jeg faktisk fortsatt. ;)

2. My first good-looking-crochet-hat. I still like it. :)


3. Heklet blomst. Lærte meg det via youtube. Jeg lærte også at internett er fantastiske greier, nå kan man virkelig lære det aller meste der. :)

3. Crochet flower. I found videos on youtube, and it was really easy! I learned that the internet can teach me anything.

Ingen kommentarer: