lørdag 20. oktober 2007

Forandring

Jeg har forandra meg ganske mye de siste årene. Noe er nok fordi jeg har blitt noen år eldre, men mye er fordi jeg har funnet meg en flott kjæreste. Og livssituasjonen min er forandret for godt (forhåpentligvis!).

For noen er sikkert mine nye sider irriterende. Litt sånn irriterende-fornuftig, på en måte. Men for meg er det bare fint, jeg føler jeg har stålkontroll!

Økonomisk har mye forandret seg. Jeg skriver budsjett hver måned. Jeg har sparekonto (!), og på den setter jeg av penger til studielån og lignende hver måned. Jeg får sjelden eller aldri uventa regninger, av den enkle grunn at jeg venter dem. Jeg bruker i grunn lite penger, men det er ikke fordi jeg spinker og sparer alt.. Det har mer med at jeg for øyeblikket ikke finner shoppeverdige ting. Jeg har spart tusen kroner i måneden til USAturen vår i langt over et år nå. Jeg er med og eier en leilighet. Jeg sparer i BSU fordi jeg vet hvor utrolig mye man får igjen for det på skatten. Hadde jeg visst at jeg ble en slik økonomisk "smarting" for fire år siden, hadde jeg nok gått på veggen. For fire år siden var jeg fattig student, og budsjett var ikke i mine tanker en gang..! Jeg brukte penger ettersom de kom inn, og var i grunn veldig fornøyd med det. Det var jo kjempemorsomt det også, for jeg følte meg rik èn dag i måneden.. Den følelsen har jeg desverre mista oppi all snusfornuften.

Men det er ikke bare økonomisk jeg har forandret meg. Jeg har også blitt en utrolig rolig person. Jeg drikker meg ikke sanseløst drita lenger. Jeg syns ikke det er så veldig artig å gå på byen. Jeg strikker, hekler, lager fotoalbum, lager smykker og lager juleting. Jeg er litt kjerring.

Åherregud, mens jeg skriver dette innser jeg at jeg virkelig er en kjedelig person.. Men sannheten må frem. Det er faktisk mer jeg har forandra meg med...

Jeg gjør husarbeid hver uke. Enten gjør jeg det selv, eller så gjør samboeren min det. Vi spiser middag nesten hver dag. Vi vasker bad og do en gang i uka. Vi støvsuger og vasker gulv en gang i uka. Jeg tørker støv alt for sjelden fortsatt, så der er ikke forandringa så stor. Vi stryker gardiner før vi henger dem opp, vi stryker sengesett og duker. Når duken er møkkete snur jeg den ikke på vranga for å slippe å vaske den, nei, jeg vasker den..! Jeg flyr rundt og rydder med jevne mellomrom, men det blir utrolig rotete igjen få timer senere.

Jeg har antagligvis forandra meg på flere områder også, men akkurat nå føler jeg i grunnen for å nevne noe jeg ikke har forandra meg på.

Jeg elsker fortsatt bursdagen min. Jeg elsker pakker og jul. Jeg er like glad i godteri og brus som før, og innimellom dropper jeg middag for godteriet sin skyld. Jeg liker å sove lenge, og kan fint slumre i senga i timesvis. Jeg elsker jentefilmer, serier og bøker. Jeg kan fortsatt handle filmer på nettet for en pen slump penger. Jeg skravler i telefonen hver dag. Jeg elsker å ha fri. Jeg liker å spise ute. Jeg liker hockeykamper. Jeg elsker katten min.

Med dette avslutter jeg, sofa og godteri kaller.. Dessuten skal jeg shoppe litt på CDON.

6 kommentarer:

Annikken sa...

Fin blogg! Har kost meg med flere poster her nå, kjenner meg igjen i mye og synes du er flnik til å skrive. Hit kommer jeg igjen:)

Hjerterdame sa...

Nei, så koselig! Jeg setter pris på enhver leser jeg får, så det var hyggelig.. :)

Minneapolise sa...

Jeg har også blitt innmari fornuftig og kjedelig med årene, men så er jeg lykkeligere enn ever med å være sånn, så da er det jo ikke så ille :)

Hjerterdame sa...

Nei, det er sånn med meg også, Elise... Det ligger nok litt for meg, å være sånn. A4-menneske. ;)

Annikken sa...

Det er nok en grunn til at mange lever dette A4-livet, rett og slett fordi det funker ganske bra!
Jeg har nettopp begynt med regnskap, og er faktisk strålende fornøyd:)

Hjerterdame sa...

Det er sant, Annikken.. Så koselig med flere kommentarer fra deg. :)

A4-liv er visst ganske hyggelig det! Og for noen virker det jo sikkert dødens kjedelig. Men det er det ikke. For meg er nemlig trygghet ganske viktig. :) Regnskap høres også ut som en A4-jobb, hihi. ;)