lørdag 2. juni 2007

Å klare selv

Å jobbe i barnehage kan være en tålmodighetsprøve. "Klare selv!" sier de, og ser trassig på meg mens de styrer med glidlåsen på jakka. Etter et par minutter med streving ser de på meg og sier: "hjelpe meg?". Og jeg hjelper gledelig, det går jo så mye fortere sånn. Allikevel oppmuntrer jeg ungene til å prøve selv. Jeg setter i gang "prøve-selv-barna" litt tidligere, for at de skal få prøvd en stund, før vi må ut (fordi det står åtte ande urolige barn som vil ut og leke). For når de prøver selv er de stille i et par minutter. Og når de prøver selv lærer de noe. Og etterhvert, når de har strevd med den glidlåsen lenge nok, så klarer de det..! Akkurat det er ganske fantastisk. Da må vi klappe og rose.

I dag skulle jeg klare selv. Jeg skulle beise verandaen vår. Jeg leste på spannet at man måtte røre godt før man satte i gang, så jeg fant en sleiv og rørte med. Så klæsja jeg på olje. Jeg malte litt under halve verandaen, før mannen kom hjem og tok resten.Jeg ser nå hvorfor han hadde sine betenkligheter med å bare male halve planken....

5 kommentarer:

mirakel sa...

Jeg syns det ser bra ut, jeg? Er imponert over at du forsøker selv, altså. Det er ofte så mye enklere å bare la noen andre gjøre det. :)

Hjerterdame sa...

Jeg tror det har jevna seg ut!!! *hyl* Må ut og sjekke ordentlig etterpå. Det var det første jeg sjekka når jeg stod opp.

Men du ser skillet på bildet?

mirakel sa...

Det var synd det ikke hadde jevnet seg ut, da. Men det går sikkert an å fikse. Ellers så blir det jo slitt sånn etterhvert. :)

Avil sa...

Eg har ein gut på tre som IKKJE vil prøve sjølv. I hvertfall ikkje når det kjem til å gå på do eller kle av og på seg sjølv.
Så du skal vere glad for at du gjerne vil og prøver og sånn. Ellers hadde du hatt både stygg terasse og tiss i buksa. ;-)

Hjerterdame sa...

Hehe, sant nok! Man kan alltids snu det til noe positivt. ;) Har opplevd barn i barnehagen som ikke vil klare selv jeg også.. Det er ikke så lett å få snudd, de er jo sta som få disse unga. ;)

Men det kommer nok med sønnen din også!