søndag 10. juni 2007

Et kompliment

I forrige uke sa en mor i barnehagen at jeg hadde pene øredobber. Det var ikke akkurat som hun sa at jeg var vakker, nydelig, herlig eller fantastisk. Men enda ble jeg ille berørt, og begynte å unnskylde de øredobbene jeg en gang kjøpte nettopp fordi de var pene. "Neida, de er da helt enkle liksom. Vanlige. Orker ikke å pynte meg så mye i varmen jeg, skjønner du! Det blir liksom bare å gå som man er! Hehe!" Ærlig talt, jente..? Hva skjedde med å bare si "takk"?

"Mmm, du lukter så godt.." erklærte mannen mens vi lå i senga og slappet av. "Njæææ, det er sikkert bare svette.." svarte jeg avvisende. "Neida, det er det ikke, det lukter sommer", forklarte han. Og jeg lå igjen og lurte på hvorfor i all verden jeg snakket om min egen svettelukt når mannen sa noe pent til meg.

Jeg har blitt utrolig dårlig på å ta i mot komplimenter. Før hadde jeg ingen problemer med å svare "ja, takk, jeg vet!" hvis noen sa noe pent til meg. Eller bare "takk!". Nå er det nok lenge siden jeg har tenkt gjennom dette med komplimenter, og som alle vet så glemmes ting man ikke tenker på eller snakker om.

Nå er det tenkt på, skrevet om og snakket om, så nå vet jeg hva jeg skal svare neste gang noen kommer med et kompliment. Det er bare å prøve seg.

8 kommentarer:

Sissel sa...

Ja, og er det ikke rart, det er i all hovedsak kvinner som er dårlig på å ta komplimenter ...

Hjerterdame sa...

Det er merkelig. Men det er ganske enkelt å fikse på. Det er jo bare å si takk neste gang.

A girl sa...

Det der er egentlig noe alle mennesker burde tenke mer over, for det er jo litt nedtur å gi masse komplimenter som blir mottatt på den måten..

mirakel sa...

Jeg pleier faktisk å si takk. Også ler jeg beklemt, slik at de skal forstå at jeg ikke er innbilsk. For det føles veldig cocky å bare si "takk".

Vel vel. Jeg skal overøse deg med komplimenter til helgen, så skal vi se om du har lært.

nirkatu sa...

Du er veldig flink til å skrive blogg :-)
Og hva sier man da..?

Hjerterdame sa...

A girl: Jeg vet.. Og komplimenter er jo egentlig kjempehyggelig å få, så man må bare skjerpe seg litt. :)

mirakel: Da er du flink! Hehe, den beklemte latteren er jo grei nok. ;) Men seriøst, jeg mener nå at jeg har sagt at du er pen og tynn, også har du avfeid meg?? :p Ser fram til helg med komplimenter.. :-o

nirkatu: Da sier man selvfølgelig takk. Så... Takk. :D

Evil Giraffe sa...

"...hvorfor i all verden jeg snakket om min egen svettelukt når mannen sa noe pent til meg..."

*ler og ler*

Hjerterdame sa...

Evil Giraffe: Hehe, ja, man kan jo lure på seg selv noen ganger..! :)