søndag 8. februar 2009

Bilder av diverse heklet i januar

Her er noe av det jeg har heklet i det siste.. Som dere sikkert ser er det mest sånne kjappe og greie prosjekter. Har ikke helt tålmodigheten til noe stort nå. Og siden jeg bruker garn jeg allerede har og ikke kjøper noe, så passer det ganske bra. :)

Nålepute-muffins. Den er heklet i Cotton Viscose fra DROPS garnstudio, og her er mønsteret.

Tøfler til ei venninne på jobb! Jeg var hennes hemmelige nisse i førjulstida på jobb, og når vi var på julebord skulle alt avsløres. Dealen var at om hun gjettet det var meg måtte hun få en gave. Siden dette er ei jente jeg kjenner godt og som jeg vet setter pris på hjemmelagde ting, heklet jeg et par tøfler i hennes favorittfarge. Hun hadde nok fått gaven om hun hadde gjettet feil også, men hun gjettet faktisk på meg (jeg eier ikke pokerfjes), og fikk tøflene samme kvelden. Hun ble veldig glad. :) De er heklet med to tråder, en tråd Funny fra Sandnes garn og en tråd ull... som jeg ikke husker hva heter. Her er mønsteret.

Lagde dette settet til nyfødt babygutt. Garnet kjøpte jeg i London. Lua er bare staver rundt og rundt, pyntet med blått silkebånd. Tøflene er fra dette mønsteret.

Også var det de kule tøflene her da..! Heklet i to tråder, en tråd Eskimo fra DROPS garnstudio og en tråd Funny fra Sandnes garn. Her er mønsteret.

Hadde litt tøffeldilla ei stund, og heklet meg disse. De er egentlig litt for små til meg, og ikke ble de kjempefine heller.. Men de kan da ligge i skuffen min litt. Jeg brukte samme mønsteret som de lilla fluffytøflene.
Også har jeg heklet meg et hårbånd/pannebånd.. Cotton Viscose med sølvbånd til pynt. Her er mønsteret.
Jeg har brukt det en gang, og vet ikke helt om jeg likte det.. Men jeg er jo ganske kritisk til alt jeg lager selv, kan jo hende jeg liker det bedre neste gang. ;)
Da får jeg gå tilbake til heklekrokene mine!

Det sjette bildet

mirakel sendte denne videre til meg, en bildeutfordring. Det gikk ut på at jeg skulle åpne mappen der jeg har bildene mine, så åpne mappe nr. seks, og finne bilde nr. seks. Hva jeg fant ser dere her:


Bildet er fra Londonturen jeg var på før jul i fjor. Jeg fant en bokautomat, noe som i seg selv er ganske utrolig. Men da jeg gikk nærmere og så på den kunne jeg se at det var norske forfattere der inne! Jo Nesbø og greier! Neida, Jo Nesbø satt ikke inne i maskinen, men bøker han hadde skrevet var der inne. Det syns jeg var ufattelig kult, og jeg nølte ikke med å knipse et par bilder. ;)

Litt babbel bare

Da er jeg her igjen! Innleggene mine er heller sporadiske, gitt.. Får skylde på flere ting: hektisk hverdag, ikke skrivehumør, bruker datatiden min på forum istedefor på blogg også hekler jeg faktisk mer enn jeg skriver om det. Tror jeg? Jeg løy ikke nå? Men for å si det sånn, så har jeg ikke skrevet i den andre dagboka mi på ei stund heller, noenganger er det liksom for mye å ta av. Og da blir det vanskelig å begynne.

Men siden dette i utgangspunktet er en hekleblogg, så behøver jeg ikke å skrive om alt annet! Jeg kan fint bare velge ut det jeg vil si.

Og da vil jeg begynne med å fortelle at jeg endelig har begynt å ta førerkortet litt mer "ordentlig"..! Altså, jeg har tatt det seriøst før også, men har kanskje ikke lagt sjela mi i det. Og jeg har hatt kjøretimer med en måneds mellomrom og ingen øvelseskjøring i mellomtida og sånn. Det skal det bli en foranding på! Hadde kjøretime forrige uke, og skal ha igjen allerede på onsdag..! FØR jobb. Jeg må si jeg gruer meg, jeg gjør alltid det. Men det går jo framover, og jeg syns jo til en viss grad det er morsomt. Det er bare det at jeg blir stressa, får tunnelsyn (virkelig... tunnelsyn!), skravler med den stakkars kjørelæreren min uten stopp, kikker på klokke hvert kvarter, også er det jo det faktum at jeg aldri kan kjøre en annen bil enn kjøreskolen sin. Jeg må kjøpe meg sånn. Bare synd at de ikke "leker butikk", de har selvsagt en ny og fancy bil med de fineste små knapper. Så jeg får sette i gang og spare. Det vil si, etter at jeg faktisk har tatt lappen (det heter ikke "å få lappen", man må i aller høyeste grad kjøpe seg den...) og etter at jeg og Arild har reist til USA igjen. Jepp, vi planlegger USAtur igjen! Vi var jo der i 2007 (Orlando - Miami - Key West - New York), og det frister veldig med en tur til. Må reise litt før vi faller på plass og blir seriøse, liksom. Det er nok ganske lurt det. Men uansett, som dere ser sparer jeg en del om dagen. I tillegg til at lillebroren min skal konfirmere seg, og det må handles inn nye klær til undertegnede (bunad, sa noen bunad? Jeg skal kverke den som sa bunad!! Den passer ikke...) og en gave til konfirmanten selv. Også er det jo det at jeg ikke er i stand til å bruke null kroner heller da, jeg MÅ jo unne meg litt. Men har vært veldig flink altså.

Spesielt med tanke på garnshopping! Jeg er med på en CAL (crochet-a-long) på Crochetville (link til høyre), som er veldig morsom. Det går ut på å minske garnlageret sitt så mye som mulig. Å bruke det en har. Og når man da har en del, er ikke det noe problem! Nå har jeg veldig lite i forhold til mange andre, jeg bare kun to plastdunker som ikke er stappfulle en gang. Etterhvert må jeg nok handle mer garn. Men foreløpig går det veldig bra! Fikk et artig hekleoppdrag fra svigerinna mi i forrigårs da, som jeg handla garn til i går. Men det garnet får jeg nok brukt opp fort. Jeg hekler nå en lue med reveører og en revehale..! Hvor gøy er ikke det? Bilder kommer selvsagt etterhvert, må bare gjøre det ferdig først.

Sånn ellers går ting greit. Jeg har vært litt syk, og er forkjøla enda. Det er ikke en sånn forkjølelse man rister av seg så fort, nei.. Men jeg skal ikke klage, var kun hjemme fra jobb tre dager, og det å være småforkjøla ellers går greit.

Jeg har noen fine planer framover også.. Neste helg er det Valentines Day, og jeg vet at jeg og Arild skal være sammen iallefall. Vi skal vel ikke feire noe voldsomt, men det er alltid koselig med en unnskyldning til å gjøre noe romantisk. Men enda viktigere enn Valentinsdagen er jo det at vi har vært kjæresten i 4 1/2 år den 6. mars! Det er jo lenge. Også skal jeg på en liten tur om et par uker! Da skal jeg besøke min kjære søster i Fredrikstad, og jeg gleder meg masse allerede. Vi har det alltid så fint når vi har en hel helg på å slappe av og kose oss. :)

Men nå får jeg poste det her, kan hende det kommer noen bilder i innlegg senere.

God helg videre!