søndag 31. august 2008

Rosa jente / Pink girl

Denne helga må være den mest effektive hekle-helga jeg noensinne har hatt. Jeg kan ikke skjønne hvor mye jeg har rukket?! Jeg skjønner jo at jeg bare har fullført to ting som allerede var begynt på, men allikevel; FIRE ting som er heeelt ferdige på to dager. Flink jente. Det er godt å fullføre ting også, da kan man jo begynne på så mye nytt. ;)

For en stund siden begynte jeg å hekle på en liten dukke til tvillingsøstra mi. Hun har akkurat flyttet inn i en ny leilighet, og jeg tenkte hun kunne få en liten innflyttningsgave fra meg; en ny venn hun kan ha på rommet sitt. :)

Jeg heklet hodet helt ferdig først, fulgte Owly's hairtutorial som dere kan lese om her.

This weekend must be my best crochet-weekend ever..! I can't believe how much I have done.. And it's so much fun. :) Some time ago I started crocheting on a little doll for my twinsister. She has just moved into an new appartment, and I thought that I could crochet her a little friend to keep her company in her room.

I started with her head, and finished it before I started crocheting on the body. I followed Owly's hairtutorial, you can read it here.



Deretter lagde jeg kroppen, og en truse!

Then I made the body and a pair of trouses..! Haha, funny.. :)



Når jeg begynte å lage beina skjønte jeg at jeg ikke hadde nok beige.. Dermed fikk hun et par strømper i spreke farger. ;)

When I was making the legs I discovered that I didn't have enough beige for the whole body. So she got a pair of stockings, she's really into fashion.. ;)



Når jeg så hadde laget begge bein og begge armer begynte jeg å lure på hvordan kjolen hennes skulle bli. Og jeg tenkte og tenkte.. Hun ble liggende ei lita stund, jeg begynte på et par kjoler, men ble ikke fornøyd. Hun var ganske søt naken også, men den lille, runde magen sin. ;)

When I came to this point I really couldn't decide on what to do with her. I think she layed like this in a box for a little over a week, because I didn't know what dress to make her. But she was kind of cute in the nude too, I like her belly. :)


Men i dag gjorde jeg henne heeelt ferdig, hipp hurra! Hun har på seg en hvit halterneck-kjole med knapper og et belte. En liten, rosa lomme er til pynt.

But today I finished her!! Yay! She's wearing a white dress with halterneck. It has buttons, a belt and a pocket.



Jeg likte hårbåndet hennes, hun ble veldig jentete.
I liked her hairaccessories, really girly.

Detaljer på kjolen.. Sydde på et par perler som knapper og lagde et belte.
Details on her dress... Sewed on two beads as buttons and made her a belt.

Trusene er på.

The panties in action.

Takk for besøket!

Thanks for visiting!

Heklet nålepute, blomsterhatt og en veske / crocheted pincoushion, flowerhat and a purse.

Jeg har virkelig fått unna en hel del hekling i kveld.. Jeg kan nesten ikke tro hvor effektiv jeg har vært! Jeg har blitt ferdig med et prosjekt jeg har hatt liggende ei stund, samt begynt OG fullført to småprosjekter. Det første prosjektet brukte jeg bare garn jeg hadde liggende til, ganske kjekt..! Det er en muffinsformet nålepute til mormor, hun har nemlig bursdag på lørdag. Jeg har også kjøpt magnetisk målebånd i rosa med blomster på. Syns det ble fin gave jeg. :)

I've been really busy crocheting tonight.. I can't believe how much I have done..! Funny, funny stuff. :D I have finished a project I had laying around for a while, and started AND finished two small projects. The first project is a scrap-yarn-project.. Gotta love that! It's a pincushion for my grandmothers birthday nest week. I also bought her a magnetic measuringtape in pink with flowers too, so it's nice stuff. :)

Link til mønster her / Link for pattern here.

Det neste kjappe prosjektet mitt var et blomsterhatt. Den skulle egentlig bli større enn den ble, men jeg får nok bare gjøre et forsøk til. ;) Playstation-kontrollen ligger ved siden av så dere kan se størrelsen.. Ikke stor, sikkert bare akkurat passe til en nyfødt.

The second quickproject is a flowerhat. It was supposed to turn out a lot bigger than it did, I layed it next to a playstation controller, so you can see the size.. Not too big. But I'll hold on to it, maybe someone I know gets pregnant soon. ;)

Link til mønster her / link to pattern here.


Også til det litt større prosjektet jeg fullførte i dag. Grunnen til at dette har blitt liggende er fordi jeg ikke har funnet noen fine veskehåndtak som passet. Jeg har bestilt fra England og greier, men de funka ikke. Jeg har gått rundt i masse butikker og spurt, men aldri funnet noen jeg liker, ikke før i dag! Woho, på min vanlige bare-innom-hobbybutikken-en-tur-for-å-kikke fant jeg dem. Og nå er jeg endelig fornøyd. :) Veska er heklet i en tråd "Just Bamboo" og en tråd silke. Ikke en billig veske å lage, men litt eksklusiv. Mamma skal få den til jul, så hvis noen leser dette som også kjenner min kjære mor; hysj-hysj. :) Her er mønsteret.

Aaaand, the bigger project. The reason it has been laying around for quite some time is because I couldn't find any baghandles I liked. I have tried to order from England, and I have looked in every store I have been in for weeks. But today I found some beautiful ones!!! Not bad..! So I finished it, and it was so much fun. I love how it turned out. :) It's made of one strand of "Just Bamboo" and one strand of silkyarn.. Pretty exclusive. :) I'm going to give it to my mum for Christmas. :) The pattern is here.


Nærbilde av blomsten.. Heklet den i et nydelig garn jeg kostet på meg for ei stund sida, "Napoli" fra Løve Garn. Det som er er at jeg bare kjøpte et nøste à 50 gr, fordi det kosta 70 kroner. Men nå vet jeg hva jeg kan bruke det til!

A close up of the flower, made from a beautiful yarn called "Napoli" from Løve Garn. :)


Jeg har festet på en magnetisk lokke-ting, herlige greier asså! Limte bare på blomsten med limpistol. :)

I have put on a magnetic lock-thing... :) I glued the flower on.

Og, for å se størrelsen... ;)

And, sizereference.. ;)

lørdag 23. august 2008

Englemaskesjal + pjatt

Det er tjue dager siden forrige innlegg. Det er fordi jeg ikke har heklet så mye, sommervarme og ny jobb kan gjøre slik med en. Men nå er jeg tilbake! Jeg heklet et Englemaskesjal for ei stund siden, i tykt Eskimo-garn fra Garnstudio. Jeg liker det veldig godt, men er desverre ikke noe sjalmenneske selv. Derfor ligger det i skapet og venter på en anledning til å bli brukt. Anledningen kan jo brått dukke opp. ;)

Den nye jobben min går fint, jeg har begynt å jobbe i en nyåpnet barnehage her i Lillehammer. Det er veldig spennende! Nå begynner ungene å bli tryggere på hele barnehagetilværelsen, og det er godt. :) Jeg kan se for meg mange fine år i denne barnehagen, og det er litt rart. Jeg har jo bestandig måtte skifte jobb på høsten (vikariater), men nå har jeg jo fast jobb.

Jeg leker meg litt med amigurumier igjen nå.. Sitter og prøver å lage hår på en. Mitt første forsøk måtte jeg bare legge fra meg, gidder ikke bruke tid på noe som ikke blir fint i det hele tatt. ;) Dette er noe jeg har lært meg etterhvert, å ta opp igjen eller kaste ting jeg ikke liker. Før tok jeg vare på alt, men nå som jeg har heklet ei stund vet jeg at om jeg må rekke opp igjen noen timer med arbeid så går det faktisk helt greit. Bilder av amigurumi med hår kommer kanskje, om jeg får det til. ;)

Her er iallefall sjalet jeg fortalte om.. Modellen er meg, med t-skjorta godt over rompa.. Nice. ;)

It's been a long time. 20 days actually. Today it's 4 months untill I'm 25 years old. Help. ;) Anyway, I'm back now! I have been crocheting a lot today, finally. I have tried to crochet an amigurumi with hair... Various luck. ;) But I haven't given up just yet, so maybe there'll be a picture of it later. I made a Solomon's knot shawl some time ago, but didn't take any pictures untill today. But here it is:


Det var visst sol i dag.
Sunny day...


Detaljene...

Details...


Standard oven-fra-og-ned bilde..
On the floor..

søndag 3. august 2008

Ariel

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var en katt... Ariel koser seg i regnværet.
Sometimes I wish I could be a cat. Ariel enjoys the rain.



Er hun ikke nydelig??
Isn't she beautiful??
Å! Jeg har laget enda en Big-bottom Bag.. I den størrelsen jeg trenger, litt stor. :)
Oh, and I made another Big-bottom Bag.. In the size I need it to be.. Big!