søndag 27. juli 2008

Jeg klarte det! / I did it!

Husker dere jeg skrev innlegget om at jeg SKULLE klare å hekle en løper? Vel, gjett hvem som er ferdig!!!??? Meg! Jeg gav rett og slett opp å få den i stuebord-størrelse, den ble litt over 60 cm lang. Og det er akkurat passe til et litt mindre bord eller i en hylle. Mormor og morfar skal få den til jul, og jeg håper de ser hvor mye tid jeg har brukt på den. De første sirklene brukte jeg nok over en time på, men det gikk litt raskere til slutt. Men tidkrevende var det. Det er godt å være ferdig. Jeg tror nok dette var både min første og siste løper. ;)
I wrote a blogpost a few months ago about a tablerunner I was going to make for my grandparents.. Well, guess who is finally done?? I got really sick of the whole project after a while, so it didn't end up fitting a big table. But it will be perfect on a small table or in a shelf. I really hope my grandparents see the many hours I have spent on this..! I feel GREAT that I'm done. I think this was my first and last table-runner.. ;)

Her er den!
Here it is!



Jeg pakket den inn i en fancy eske, slik at de skal forstå at den er litt eksklusiv. ;)
I put it in a fancy box, that way they can see that it's pretty exclusive. ;)

Klar for julaften, i god tid!
All ready for Christmas. In good time. ;)

fredag 25. juli 2008

"Fat-bottom Bag" veske og ny lue.. / "Fat-bottom Bag" and new hat..

Dette er mitt første prosjekt fra boka "The Happy Hooker". Jeg elskerelskerelsker mønsteret, og skal abasolutt lage flere. Monica fikk denne veska, og hun kjøpte en nydelig blomstergreie til å pynte med. Det ble skikkelig fint!

This is my first project from my new book "The Happy Hooker"! It's the "Fat-bottom Bag". I really love this pattern, and will make more of them! :D My sister got this one. She bought a beautiful flowerpin, I like it a lot. :)


Jeg er ganske stolt over at jeg brukte opp alt garnet jeg hadde kjøpt til veska. Jeg har jo en tendens til å la garn ligge, også ender jeg opp med MASSE unødvendig garn. ;)

I'm really proud of myself, this is the left-over-yarn from the purse.. And I actually used it..! It became a cute hat for those cold winters here in Norway... ;)


Nærbilde av lua og det rosa på den. Hadde akkurat ikke nok til å få lua helt svart, men syns i grunn det ble pent med det rosa. :)

A close-up of the pink details... Didn't have enough of the black yarn for a whole hat, but I think the pink just made it more pretty.

lørdag 19. juli 2008

To nye amigurumier og en ny bok! / Two amigurumiguys and a new book!

Jeg har vært og besøkt søstra mi i Fredrikstad noen dager nå, og når jeg kom hjem kunne jeg finne denne boka på pulten min!!! :D Gjett om jeg ble glad.. Bestilte den for ikke så alt for lenge siden på amazon.com, og syns den kom virkelig fort. Den kom før de beregnet det, så jeg er ganske fornøyd. Billig var det også. Jeg storgleder meg til å hekle noen av tingene i boka. :)

After a little visit at my sister in another city I got home to this book in my mail! I'm soooo happy!! I ordered it from amazon.com not too long ago.. So I was really sureprised that it arrived so early. Nice sureprise! :) I can't wait to make some of the items in it... :D


Mens jeg var hos Monica lagde jeg hele to amigurumier. Det er jo så morsomt! Jeg prøver å ikke lage for mange, for de ender jo alltid opp med å bare sitte der og glo. Men etter at jeg fant ut at dette var en fin måte å bruke opp restegarn etter et teppe jeg lagde, så syns jeg det var litt mer greit. Så nå skal dere se det blir mer amigurumi på meg framover. ;) Vi får nå se, tida strekker ikke til alle prosjektene jeg egentlig vil ha i gang. ;) Uansett. Disse to dyrene skulle være sauer. Jeg syns de ligner mer på hunder, så.. Ja. Den "sovende sauen" lagde jeg med dette mønsteret, og er virkelig klar over at min ikke ligner i det hele tatt. Den andre fant jeg bare på underveis, men den er jo inspirert av mønsteret den også.

I have made two amigurumi-animals while visiting my sister. I love making amigurumies, but I try not to make too many... They just end up sitting on a shelf anyway. ;) But i found out that this was a good way to get rid of some left-over-yarn after an afghan I made. I made the sleeping "sheep" first, from this pattern... I know, my sheep doesn't look anything like that. Hehe. I think it looks more like a dog. But it's cute. The second one I made up as I went (inspired by the pattern, ofcourse), and I don't think this one looks like a sheep either.
Han er virkelig trøtt. Klarer ikke å holde hodet oppe en gang. ;)
He really is tired.

Det er denne jeg ble mest fornøyd med. Likte ansiktet så godt. Og ansikt er vanskelig å lage!
I'm quite pleased with this one. I like his face. :)


I morra reiser vi til Nordfjordeid for å besøke farmor. Så nå må jeg virkelig komme meg i gang her. Skal bare - skal bare... ;) Ha ei fin uke!

I'm visiting my grandmother tomorrow, so I really have to get going. I need to take a shower, pack my stuff and go to sleep. But I just can't get off this computer. ;) Have a nice week!

tirsdag 8. juli 2008

Vår nye TV-benk / Our TVshelf!

Arild og jeg har bygget oss en TV-benk, og vi er skikkelig stolte!! Vi tok en del bilder underveis som dere kan få se. :)

Arild and I have made our very own Tvshelf..!!! We're really proud. :D We took some pictures during the whole process... Look:

Først måtte vi pusse litt kanter.
We sanded at first...

Så malte vi i en gråfarge som var ganske fin. Vi prøvde å få den til å matche dvdhyllene våre, men lykkes ikke helt.
Then we painted in a grey colour...

Arild malte en hel del. :)
Arild painted a lot. :)

Etter et lag med maling så det slik ut. Vi malte de aller fleste platene to lag, men toppen fikk tre eller fire.
After one coat it looked like this. We painted two coats on most of them, the top got three or four.


Å måle er litt av en jobb! Jeg hjalp ikke til med det så veldig, lot bare Arild drive på litt i fred. Jeg vaska leiligheten i mens. ;)
Measuring is a lot of work! I didn't help during that, I just let Arild do it on his own. I cleaned the appartment at this point. ;)

Nå begynner vi å ane hvordan TV-benken blir til slutt...
We're starting to get the idea...

Min lille handyman er flink og jobber hardt!
My handyman is working hard!

Nesten ferdig...
Almost done...

Ute etter litt mer maling.. Jeg syns den blir stor..!
Outside after some more painting.. It's big..!
Nå begynner vi virkelig å se hvordan det blir. Og jeg finner ut at jeg liker det!
Now we're really getting the idea.. And I decide that I like it!
Tada!! Den ble kjempefin, akkurat passe høy. Nå kan vi ligge i sofaen og se TV uten at det er ubehagelig. ;)
Tada!! It's really cool, just as high as we wanted it, so it's really nice to lay down in the sofa and watch TV. ;)
Også må jeg vise dere hva jeg har heklet. Et belte! Det ble litt for lite til meg, så tror jeg skal gi det bort i julegave. :)
And I have to show you a belt that I crocheted.. It came out too small for me, but I like it anyway. I'm going to give it to a friend for christmas or something. :)


onsdag 2. juli 2008

Summertime!

Det er sommer jo!!! Varmegrader, sol, ferie i 4 uker... Dette er livet! I går hadde jeg nydelig dag, var blandt annet litt kreativ... Jobbet litt på duken til mormor og morfar (Arild mobber meg fordi jeg er tidlig ute med julegaver, men jeg syns det er like greit. Vil jo hekle noe hele tida, kan likesågodt være julegaver), den kommer seg for hver uke!

It's summer!!! I'm not going to work for another 4 weeks! Life is pretty good these days. ;) Yesterday I was kind of crafty... I crocheted on my doily, and it's getting bigger each week!





Jeg prøvde også å hekle med wire.. Vet ikke helt om jeg likte det så godt, men fikk da litt dreisen på det til slutt. :)
I also tried to crochet with beaded wire.. I don't think I liked it that much, but eventually I understood how to get the beads right. ;)
Også pussa jeg og malte på TVbenken vår.. Det var ganske kult.. Vi føler oss ganske tøffe som skal bygge møbel selv. ;)

And I painted a bit... My boyfriend and I are making a TVshelf... Cool!
(Oh, and if you wonder why it's text on the pictures, it's because I edited them to another forum, where I took pictures through my whole day..)