lørdag 21. juni 2008

Litt pjatt, noen gamle bilder

(I'm sorry, no english this time.. I'm too tired!! I just wrote about my week. I got a new job this week! At a new kindergarden that will open in august. I'm exited! And I threw in some old pictures of some of my crochetwork, it wouldn't be a proper blog without crochetpictures.. Hehe.)

Denne uka har jeg ikke rukket å hekle så alt for mye. Har hekla litt på duken min, og litt på et sjal i dag. Eller, ganske mye på sjalet, siden det gikk skikkelig fort. Englemaskesjal med "Eskimo"-garn fra Garnstudio går fort. Men så kommer det problemet som sikkert mange kjenner seg igjen i: man får for lite garn. Så da må jeg kjøpe mer, og siden garnet er kjøpt i en nabo"by" får jeg vente litt. Bør uansett hekle mer på den duken. Men liker å ha flere ting på gang. :)

Det har skjedd litt store ting ellers da, som ikke har med hekling og gjøre.. Jeg har nemlig vært på jobbintervju i en barnehage som skal åpne i august, fått jobben og vært på foreldremøte! Barnehagen jeg har jobba i nå har vært midlertidig, så den legges ned etter sommeren. Kommer til å savne folka jeg jobber med, ungene og foreldrene, men gleder meg også litt til en ny start. Alle er jo nye for hverandre, så det blir spennende. :) Og litt greit også, å slippe å begynne et sted der alt er satt fra før. Dessuten ligger barnehagen i gåavstand (heftige oppoverbakker, men allikevel)..!

Nå har jeg faktisk bare igjen èn simpel uke på jobb, før fire ukers ferie. I løpet av denne uka skal jeg virkelig ha kost meg på jobb, jeg skal si hade til mange av ungene og mange av de voksne. Ikke akkurat noe jeg liker det, avskjeder er ikke min sterke side.. Men det må til. Jeg får bare tenke på den døren jeg åpner istedet. Og ferie er slettes ikke å forakte! I løpet av de fire ukene skal jeg være cirka en halv uke hos søstra mi og hjelpe henne med å vaske ut leiligheten og cirka en halv uke hos farmor og hjelpe henne med å vaske rundt. Så i den tida jeg er hjemme skal jeg nok ikke vaske stort. ;) Heldigvis trengs ikke det heller.

Men nå skal jeg slenge med noen bilder av noen heklaprosjekter jeg har gjort. Bare for å ha med litt bilder også. :)

Heklet veske etter oppskrift på Garnstudio siden nettsider, se her.

Tøfler etter oppskrift fra flinke, flinke Guro. Se her.
Jeg har beholdt disse turkise selv...
Disse ligger i en boks og venter på en eier. Jeg vet ikke hvem det blir. Og disse har mamma fått.

Gullhårbånd som jeg fant på selv. Bare lagde en kjede av luftmasker, deretter tre staver, to luftmasker, tre staver, to luftmasker osv... Knyter det i nakken.

lørdag 14. juni 2008

Pimp my bunny!

For ei stund sida hekla jeg en kanin. Det var vel en av de første amigurumiene jeg lagde. Den har bare sitti bak meg i bokhylla, uten store personligheten. Så siden jeg planla å ha en skikkelig nydelig fredagskveld, og siden det er lenge siden jeg har laget noen leker (de blir jo på en måte bare stående her, barnløs som jeg er.. :p), fant jeg ut at jeg kunne hekle en kjole til henne. Også lagde jeg en hatt. Og et kjede. Og nå syns jeg hun er kjempefin, med stor personlighet! Hun heter Lulu.

I made a bunny a while ago. And it's just been sitting here, I just wasn't happy with it. I thought it was too big and sloppy. So, for a nice, relaxing fridaynight (I'm soooo hip) I decided to crochet a dress for her. And then I crocheted a hat. And made her a necklace. Now I just looove her, and she's gotten a name! Meet Lulu.

Lulu før (hun er den største med lilla ører. Den andre er min aller første amigurumi!)...

Lulu before (she's the one with purple ears, the biggest of them. The other one is my first amigurumi ever)...

Og her er Lulu etter makeoveren!
And here she is after... ;)
Sett bakfra. Nydelig liten hatt, spør du meg. Jeg måtte jo hekle plass til rompa hennes i kjolen, det røde ligner litt på en blomst i virkeligheten. Med litt godvilje.
From behind. The hat is really cute I think!
Hatten sett ovenifra.
The hat from above.
Her er vi, Lulu og jeg.
Here we are!

Smil til kameraet... Dere ser vel sånn cirka størrelsen. Nå syns jeg ikke hun er for stor lenger. :)
Smile... You get a feeling of the size now? I don't think she's too big anymore. :)

God helg fra Lulu og Mette!
EDIT dagen etterpå / EDIT the day after this post:
Lulu likte ikke kjedet sitt, hun syns det var for stort, og at det stjal oppmerksomheten fra kjolen og sånn. Så hun har tatt det av seg. ;)
I don't think Lulu likes her necklace. She has decided to take it off. She's beautiful either way. ;)

onsdag 11. juni 2008

Dette har jeg laget siden sist / My latest projects

Her er jeg! På bildet altså... Håper jo selvsagt dere legger merke til sjalet jeg har på meg, og ikke kløfta.. :P Jeg lagde sjalet med engleknuter, som jeg kaller det. Det heter vel egentlig Solomon's knot, eller kjærlighetsknuter. Hva vet vel jeg..! Uansett en morsom måte å lage sjal på. Sjalet har ligget her ei stund, helt uten å bli jobba med, men nå er det altså endelig ferdig. Og det er jo faktisk morsomt å lage sånn sjal også. :)

Hah, this is me..! Offcourse you should all look at the shawl, and not actually me. But offcourse it's fun to say hi to all of you. :) I made the shawl in cotton yarn, and used the solomon's knot/lover's knot. I have had it laying around here for a long time, and finished it in no-time.. You can't tell from the picture, but it is really big. Loving it. :)

Måtte slenge med et bilde av babytøflene jeg gav til kollegaen min sin nyfødte datter. Vi var ute og spiste med jobben, og jeg skal si dere jeg ble glad og rørt når kollegaen min dro opp tøflene fra veska si, og tok de på, når det ble kaldt..! Nydelige jenta med nydelige tøfler.

And here are the babybooties I gave to my coworkers little baby! She wore them!! I got all happy and teary when I saw it. Beautiful babygirl, with beautiful babybooties. ;)

Her er en lue jeg har laget.. Jeg bare lagde staver med en luftmaske i mellom. Begynte nederst, og fikk faktisk til toppen uten at det ble rart. ;) Når jeg var ferdig lagde jeg en kant nederst med dobbeltstaver, og tredde en silketråd i. Så limte jeg på blomstene med limpistolen min. Jeg var veldig spent på å prøve den på... Og hva tror dere jeg hadde gjort? Joda, jeg hadde stramma silkebåndet for hardt, og nå passer ikke lua..! Utrolig irriterende. Jeg kjenner jo ingen som kunne gått med noe slik, bare meg. Og jeg tør ikke å ta opp igjen silkebåndet, for jeg har jo limt på blomstene uten å tenke på at de bare burde limes på båndet.. Så de sitter jo godt fast i bommulstråden også. Jaja. Hvis noen kjenner noen med hodeomkrets på cirka 51,5 cm, og lengde 20 cm, så skrik ut. ;) Selvsagt en fordel at vedkommende elsker rosa.
Here's a hat I made... I used dc, shain, dc, chain, and started at the bottom. Just winged it. :) When I was finished I made a row of treble crochet, and put in the ribbon. I glued on the flowers. Offcourse I think it's beautiful, I love pink, and I love flowers.. But when I was going to try it on my own little (?) head, it was too small...! I must have tied the knot too tight when I had the ribbon on. Grrr.
Et lite nærbilde...

Close-up of the flowers...

Og se... Større veranda!
And, ooooh...! We have a bigger porch now..!! I'm sooo impressed of my boyfriend, he can do anything. :)

mandag 2. juni 2008

Babytøfler og framgang på duken min/ Babybooties and crochet doily!

Må først "reklamere" litt for en Freeform Crochet A-Long (CAL) jeg er med på.. Link her. Det går ut på at vi får instruksjoner hver dag i en måned. Jeg aner ikke hva det blir, det blir sikkert bare noe rart, men det er veldig gøy..! Jeg er veldig mye på det forumet der, så om ikke CAL'en frister, så ta en titt på forumet. :)

Kollegaen min har fått ei lita jente, og jeg har prøvd å hekle en jakke (men som jeg syns ble for stiv) og flere sånne "tøfler", men har aldri blitt fornøyd. Men i går fikk jeg til noen jeg likte godt! Brukte supermykt alpaca-garn, så de er nydelige å kjenne på. Også er jo blandinga av rosa og brunt sååå fint. Syns de silkebåndene gjorde susen. ;)

I have to show you something. On Craftster there's a Freeform Crochet A-Long (CAL) that's really fun! Link here. You should join it! We get instructions each day, and everyones result is unik and fun. I don't think it's actually going to BE anything, but it's fun. :)

My co-worker had a little babygirl last month. I have tried to crochet several booties and a jacket, but they didn't turn out like I wanted. But yesterday I made some booties that I really like! They are crocheted in soft alpaca yarn, really gorgeous. The pink ribbon made it sooo cute. :)



Link: http://susan.kraus.net/pages/pattern6.html



Også må jeg slenge med et bilde av framgangen på duken min! Er litt usikker på om det kun skal være tre i bredden, eller om jeg skal ha på en til. Prøver dette enn så lenge, så får vi se. Det tar litt tid, men merker det går fortere og fortere, begynner å huske mønsteret litt nå. :) Merkelig, jeg likte jo ikke så godt sånne hekla duker før, men nå syns jeg de er veldig fine. Er vel noe med at jeg ser jobben som ligger bak. Også syns jeg selvsagt mønsteret jeg har valgt er skikkelig søtt. ;) Håper dere nyter sola ute om dagen, det gjør jeg. Jeg er nok et skyggemennske så sitter mest i skyggen her hjemme. ;) Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, også hekle enda litt før jeg legger meg.


And I have to show you my progress on the doily I just started on. I think it's going faster for each flower, I can remember much of the pattern now. But this is going to take i while. I'm still not sure about how I want it, with three or four flowers on each row, but I'm trying this one out for now.

I hope you all enjoy the sun! We're having a lot of sun these days, and we really enjoy it. It's too hot for me in the sun though, so I sit in the shaddow. But that's really nice too. :) Now I'm hitting the shower, then I'm going to crochet even more before bed. ;)