lørdag 31. mai 2008

Jeg skal klare det! / I'm going to make it!

Haha, noen ganger føles det ganske teit å skulle skrive overskrifta på engelsk også. Dette innlegget inneholder en sånn teit tittel. "I'm going to make it", liksom. ;)

Fra spøk til alvor, jeg SKAL klare dette neste prosjektet jeg har begynt på..! Jeg lovte meg selv å aldri begynne å hekle duker, når jeg starta å hekle. Jeg hadde nemlig bestemt meg for at sånne duker ikke er noe fine. Mormor har hele tiden sagt jeg burde prøve, og at jeg helt sikkert kunne klare det. Og i det jeg begynte å fundere på julegavene i år (jeg er alltid tidlig ute, men i år tidligere ute enn før.. Første julegava ble kjøpt i januar eller februar), kom jeg på idèen å hekle en løper til mormor og morfar til jul..! Det vet jeg mormor blir glad for. Så jeg kjøpte meg mitt første lille oppskriftshefte, tynn heklenål og tynt garn. Dette har ligget i hylla mi, ville ikke begynne på det før jeg var ferdig med et par andre ting. Blandt annet det berømte pleddet. Pleddet jeg har brukt over tjue timer på, og som endte opp med farger jeg ikke likte. Heldigvis har jeg på en måte vent meg litt til fargene, og nå syns jeg de er penere enn før iallefall. Og uansett så ER det mitt aller første pledd, mitt største prosjekt, og jeg er glad for å være ferdig med det. ;) Her er det.. Ikke blokket/dampet, men viser det fram fordet.

I have decided to go for a new big procject!! I'm actually not sure of what it's called in english, but I think it's called a doily?

I was thinking about this years christmaspresents, when I came to think about my grandmother. She doesn't crochet (but knits really good), and she has often told me that I should try to make a doily. And that she think they are nice. So I have started her (and my grandfathers) christmaspresent today! I had to finish up some other projects before I started this one, don't want to have too many things going on... I had to finish my blanket or afghan or whatever you call it... This is the blanket I used sooooo many hours and soooo much yarn on. The blanket I ended up disliking for the colours..! But I have actually started to like the colours a lot more now, and I'm quite happy about it. It's my first blanket and my biggest project so far. :) Here it is! Before blocking, but I wanted to show it to you anyway:


1,70 m +....


Også må jeg jo vise dere mitt forsøk på en løper. Løperen skal settes sammen av mange smådeler, delene er helt like, så jeg vet faktisk at jeg kommer til å klare det denne gangen. ;) Her er min første sirkel. Den er omtrent like stor som en ølbrikke, så orker jeg ikke å fullføre kan jeg bare lage masse ølbrikker. ;)
And here is my start for a doliy! It's not big, and I'm going to make a lot of these, so I have a lot of work ahead of me.. But it was fun. :)


Sånn skal den se ut etterhvert, kanskje. Litt opp til meg om hvordan jeg vil sette de sammen. Men vurderer å gjøre det som på bildet, må se an hvordan det blir i virkeligheten først. :)
Here's a picture from the pattern. I'm not quite sure how to make it myself, but I may just do as done in the picture. :)


Takk for besøket!
Thanks for looking. :)
EDIT: Tror dere ikke jeg har laget feil da?? Hehe. Jeg er håpløs. Min er ni-kanta istedet for åtte-kanta. Det betyr vel at jeg må lage en ny en. De to jeg har laget ble vel bare sånn prøvegreie. Grrr. ;)
EDIT: I just found out that my beautiful little thing is not right. ;) Well, good to find that out now, before making too many....

onsdag 28. mai 2008

Hekla jordbærlue / crochet strawberryhat

Jeg jobber i barnehage. Og det er jo ikke fritt for pene klesplagg, luer og lignende på ungene der. Nå som vinter og ullsesongen er over får man jo se de søteste ting. For ei stund sida kom ei jente med en alldeles nydelig jordbærlue..! Den var selvsagt strikka, og jeg kan jo ikke å strikke... Så jeg søkte overalt etter hekla jordbærluer. Fant ikke det heller, så da måtte jeg prøve å finne på noe selv. Jeg kjøpte meg sprekt garn (bomull), og satte i gang. Hekla på 3,5 mm pinne, vanlige fastmasker. Økte til jeg trodde lua ble så stor den trengte å bli for at jeg skulle se om den ble fin, og begynte å spe på med litt rødt, slik at det grønne bare ble blader. Jeg gjorde ikke bladene like, bare hekla litt på "feelingen". Ikke hadde jeg hekla med to ulike farger midt i en rad før heller. Syns resultatet ble fint egentlig! Prøvde den på ei jente i barnehagen, og fant ut at dette må være en størrelse cirka-1-år. Skal lage en til nå som jeg vet åssen jeg gjør det. :)

I work in a kindergarden. And working with all those beautiful kids, I get to see a lot of cute outfits, hats and stuff. Some weeks ago I saw a really cute strawberryhat, a little girl had it. It was knitted. I don't know how to knit. So I searched the internet for a crochet pattern, and didn't find any. So I had to try to make one up my self. I didn't make the hat all perfect, but it's a good first shot! It fits for a 1-year-old. I'm going to make another one, now that I know how to do it. I had never mixed colour that way before this hat. :)


søndag 25. mai 2008

Hekla amigurumi

Hei igjen!
Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder igjen da, så bloggen ikke dør før den er født, på en måte. Hekler fortsatt mye, men på en del prosjekter om gangen. Og da har jeg ingen ferdig ting å vise fram akkurat nå. Men det er jo mye dere ikke har sett. Her er min første selvkomponerte amigurumi! Jeg bare fant på mens jeg lagde den... Det tøffeste med den er jo lua, med en liten dusk oppå og alt. Måtte nemlig lage noe til hodet hans, fordi det ble litt stort, pluss at jeg gikk tom for garn på ørene, så ørene ble litt rare, også måtte jeg lime det ene på på sida. :p Men lua funka godt til å skjule dette. Hadde jo tenkt til å hekle på turkise ører på lua også, men syns det ble fint sånn. :) Ble i grunn veldig fornøyd med han her.

Hey!
Here comes a few more pictures. I'm still crocheting a lot, but I'm working on a few different projects, so I haven't actually finished anything this week. But here's a amigurumi I made, my first without a pattern. I'm really pleased with the way he turned out. I think the coolest thing is the hat. I had to make something to cover up the ending of the ears, and this hat worked. I'm pretty pleased with this guy.


Grunnen til at jeg hekla han var at vi skulle ha en fest på 17. mai. Også hadde jeg og venninna mi funnet ut at vi skulle ha hjemme-bingo..! Mormor og morfar har nemlig sånn hjul og greier som man snurrer på, og vi syns det hadde vært moro. Og det var det jo. Jeg vant en liten, søt veske, mens søstra mi vant bamsen. Og da vet jeg jo at han får et godt hjem, det ser dere jo på bildet. :)

I made him for a party we were having at may 17th. My friends and I were going to have at-home-bingo, because my grandparents have that spinning-wheel and stuff, so we thought it would be fun. And it was! I won a cute, little purse, and my sister won this teddy. I know he'll have a good home, because she loved him. As you can se. ;)



(They are dancing)

Her er også noen bittesmå amigurumier. Jeg limte på magneter bak, og nå bor sommerfuglen på mitt kjøleskap, mens grisen bor hos søstra mi.
And here's also a couple of amigurumis... I glued on magnets, so one of them live at my refrigerator , and the other at my sisters. :)

I dag har jeg store planer om å hekle mye på pleddet jeg driver med. Snaaart ferdig nå! Det måler 1,50 langt, og jeg syns det må være minst 1,70. Siden jeg bruker heklekrok 6,5 og tjukt garn går det radig. Men jeg tok faktisk tida i går, og hvis det stemte, så har jeg brukt over 17 timer på det. ;)

My plan today is to crochet on a afghan I'm working on. It's soooo close to beeing finished! It measures 1,50 m, and I want it to be at least 1,70. Since I use a 6,5 mm hook, and thik yarn it works up pretty fast... I took the time on how long I used for crocheting one row last night, and then I multiplied it with how many rows there are... And I found out that I have been using over 17 hours on it, so far. :)

mandag 19. mai 2008

Denne bloggens framtid

Jeg har bestemt meg. Jeg skal slenge meg med på hobby-blogge-bølgen, og dette blir derfor en hekleblogg. Alle som driter loddrett i alt som har med hekling å gjøre, slett meg nå. Før det er for seint. ;) Jeg kommer til og med til å skrive på engelsk også, noe som er GANSKE utrolig, når man ser på hvordan jeg både snakker og skriver. Men jeg har tenkt at jeg burde lære meg det litt mer, og dette er jo en start.

Jeg var i tvil om jeg skulle lage hekleblogg, for hver gang jeg har syns hobbyting har vært gøy, har interessen dalt sakte men sikkert. Helt til jeg ble kjempeinteressert igjen. Dette har blandt annet resultert i toveull, masse smykkelagingsting, tekstilmaling og strikkepinner.

Og nå vil jeg fortelle dere hvordan hele denne heklegreia starta. Det var vel for litt under et år siden (jeg er ganske fersk, så er spent på hvor denne heklegreia ender). Jeg spurte pent min svigermor om hun ville lære meg å hekle, og det ville hun. Hun lærte meg luftmasker og fastmasker, og jeg heklet en prøvelapp. Prøvde meg også på en lue, men den ble for liten. Så begynte jeg i en ny jobb, der en kollega av meg hekler en del. Vi bestemte derfor at vi skulle møtes en kveld, så jeg kunne lære meg å hekle et sjal. Som sagt så gjort, det ble et sjal, og jeg var introdusert for stavene. Her er det; mitt første hekleprosjekt:

I have made up my mind. This is going to be my crochetblog! And I'm going to write in english too, pretty amazing, since I don't writhe or speak that good. ;)

I was doubting to make a crochetblog, because everytime I have been really obsessed with a hobby, I have been really sick of it eventually. This results in a lot of things; jewlerystuff, painting, knittingneedles and stuff. All of them lying there, un-used.
So, how did I learn how to crochet? For about a year ago I asked my mother-in-law to teach me. She did, she taught me the single crochet and the chain. I made a little hat, but it turned out too small. Before I got around to learn more I started in a new job, and one of my new co-workers knew how to crochet. We met up one evening, and she thought me how to make a shawl. I learned the double crochet. Here it is!




Etter dette hekla jeg enda et sjal, deretter havnet jeg på luekjøret. Jeg ante ikke hvordan man økte eller minka, jeg leste ingen oppskrifter (hadde litt oppskriftsfobi, egentlig), og luene ble tilfeldigvis fine nok. Etterhvert ble jeg bare mer og mer glad i denne hobbyen, og jeg lærte meg nye teknikker på internett. Jeg leste blogger, så tutorials på youtube og andre steder og jeg leste litt på oppskriftene. Og *vips* her er jeg i dag. Jeg har til og med lært mamma å hekle, og jeg har virkelig fått meg en hobby for livet. :D

Slenger med et par bilder av det jeg ble aller stoltest av å lage.

1. Sjal med englemasker. Jeg leste og leste, prøvde og prøvde, og fikk det ikke til. Helt til jeg brått *aha* skjønte det..! Den følelsen glemmer jeg aldri. Jeg hadde faktisk sjalet som bakgrunn på mobilen min en stund, så glad ble jeg. ;) Nå er det ei venninne som har det. Sjalet er jo ikke perfekt på noen måte, men det har jammen en viss verdi siden jeg strevde sånn.

After this I made a lot of hats, in my own way. I didn't read any patterns, but the hats came out okay. As the time went by I just loved my new hobby, and I learned new stiches on youtube and stuff, and I read a lot in blogs. I have even tought my mum to crochet!

Here are some pictures of the things I was sooo proud of making..

1. Shawl with tha Salomos knot-stich. I really had to try over and over again with this, and when I finally made it... I was so happy!! A friend of me owns it now. The shawl isn't perfect, but I'm happy anyway. :)


2. Min første vellykka lue. Den ER veldig fin, det syns jeg faktisk fortsatt. ;)

2. My first good-looking-crochet-hat. I still like it. :)


3. Heklet blomst. Lærte meg det via youtube. Jeg lærte også at internett er fantastiske greier, nå kan man virkelig lære det aller meste der. :)

3. Crochet flower. I found videos on youtube, and it was really easy! I learned that the internet can teach me anything.

onsdag 7. mai 2008

Heklet bamse

Jeg har hekla en skikkelig søting... Brukte Eskimo-garn fra Garnstudio og ganske tykk pinne, husker ikke helt i farta hvor tykk. Dette gjorde at den ble ganske stor, mye større enn i oppskrifta.. Men når jeg finner noe jeg vil lage klarer jeg ikke å vente til jeg får kjøpt passende garn, jeg bare kjører på med det jeg har. Skal ikke se bort i fra at jeg lager en med tynnere garn og nål en gang, da blir den jo mer "riktig".
Gjorde en annen ting litt annerledes enn oppskrifta også, heklet nemlig en genser til å ha utenpå, ikke rett på kroppen. Jaja, søt ble han iallefall. Etterhvert.

Lagde hodet og ørene først.. Han så litt skummel ut, og jeg ble overraska over hvor stort hodet ble..! Hadde mine tvil om hele bamseprosjektet her, gitt... ;)

I have crochet a real cutie! I didn't follow the pattern, used different yarn and needle, so this teddy ended up relly big. I think he's cute. I made his head and ears first. I didn't think he could ever become cute when I saw this...

Her er kroppen kommet på. Jeg var ikke noe mer overbevist.

Here's the body too... still wasn't convinced.

Hele bamsen ferdig, med en liten genser heklet på feelingen. Og nå syns jeg han er fin, så han får stå til pynt på stua en liten stund. :)

And here he is, Mr. Teddy-bear. I crocheted a little sweater for him, just without any pattern. I think he's cute now.



Det absolutt vanskeligste er å sy på delene..! Klarte ikke å få øynene helt rette, men satser på at det bare gir han "sjarm". ;)

Link til oppskrifta ligger her. Veldig enkelt å hekle, kun fastmasker rundt og rundt. Må kunne å øke og å minke, men that's it. :)

I must say, to sew the parts on is really hard!

Link to the pattern is here. Really easy and fun. :)